View Single Post
Old 27-03-2010, 10:00 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Mikrofon-Mi?ljenje

Quote:
Originally Posted by hladni View Post
Neznam koji su tvoji razlozi ali ovakav način nije u redu @google je ok čovjek i ako je nešto krivo napisao to je vjerojatno zato da meni početniku na neki način približi problematiku ,ako nemaš šta pametnije osim da spamaš po temama onda pusti osobe koji uz to što su znalci imaju ljudskosti spustiti se na razinu početnika da i istima pomognu.

Eto vidis sta sam upravo zeleo da sprecim...!
Necije pogresne tvrdnje postaju "nacin da se priblizi pocetniku"... Katastrofalno!
Veruj da nemam nikakve lose namere, vec reagujem bas da ne bi dolazilo do ovoga...

Prvo bih se slozio sa Ad Fines-om! U startu je bio u pravu!

Da koristis mini liniju kao preamp?! Zao mi je sto je dalja prica presla preko ove uzasne cinjenice, mozda eto fali malo takta starijim forumasima da nekome ovakve stvari objasne,ali ovo je vrlo lose resenje i dakle to zaboravi! Kao kad bi drvoseca dosao sa skalpelom na posao! Ne moze da ga jebes...

Znam da je kriza i sve, ali ovaj posao zahteva opremu, kao sto miner mora da ima exploziv da bi razneo brdo, moras i ti uloziti u svoju opremu,dakle minimalno se mora nabaviti zvucna karta ili interfejs da bi se moglo raditi. O tome imas gigabajte texta na ovom forumu i mozes potraziti i eventualno naci sta te interesuje,a ako ne nadjes - onda pitas...

USB mikrofon,rece MD, moze biti simpaticno resenje,jer je svakako jeftinije od iznosa kartica+mikrofon. 140-tak € je recimo AT2020usb. To ce odlicno da zavrsi sve osnovne zadatke.

Kartica + mikrofon jeste bolje resenje,dakako skuplje i za takve stvari bih ti preporucio recimo RODE M3 i recimo Maudio Fast track. Sve skupa je oko 200e i to je minimum zaista, ali je vrlo fino za pocetak, a Rode M3 ce ti ponuditi mogucnost sveopste upotrebljivosti u svako mogucoj situaciji i izboru da li vrste instrumenta ili vrste glasa i nacina pevanja. SM 57 je odlican mikrofon , ali zahteva relativno ozbiljan preamp da bi lepo radio i drugacije ce da zvuci ko qrac a lova bacena...!

Poz'

Last edited by Bockie; 27-03-2010 at 10:23 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote