View Single Post
Old 27-03-2010, 01:52 AM   #33
hladni
Junior Member

Default Re: Mikrofon-Mi?ljenje

Quote:
Originally Posted by google View Post
Kakvu muziku snimas, zivi instrumenti, akusticni, sint, sta vec? Ima li neki bend?

Sto se tice preampa, mogu ti samo reci sta ja koristim- MCI JH 500, koji me izasao oko 500 evra da se sredi, to je nesto najbolje sto se moze dobiti za tu cenu (po mom misljenju).

Ako se ne deres, onda ce bolje raditi kondenzator, obicno svi koriste mic. sa velikom membranom za vokal, ali bih ja pre isao na varijantu Korg + uparene oktave. Sa tim mozes snimati bilo koji manji orkestar + vokal, ne bi trebalo da kosta vise od 600-700 evra snimac + 2 mikrofona. Naravno jedan mikrofon je duplo jeftiniji, ali mislim da se isplati uzeti dva, mozes snimati i sve ostalo uz vokal (ako imas neki manji orkestar ili klapu ili nesto tog tipa). Korg ima solidne konvertore preampe. Cuo sam i jedan vrh snimak sa njim (doduse mikrofoni su bili Neuman), moze da prodje i kod audiofila, bez problema.

Ova varijanta je i lako prenosiva (nema zajedno ni 2 kg snimac sa mikrofonima), Korg moze da radi i na baterije. Mozes snimati u bilo kom prostoru, ako imas klapu (posto si iz Splita), to je optimalna varijanta. ili snimati drugima pa naplatiti.

Sve ostalo kostata mnogo vise a pruza mnogo manje.

Mislim da je ovo sasvim konkretan odgovor.
Da bend i sve je snimljeno par pjesama ali bez vokala i pratećih i sad moramo nasnimit vokal .Google hvala ti na odgovorima .
hladni is offline   Reply With Quote