View Single Post
Old 24-03-2010, 07:36 PM   #3
google
Banned

Default Re: Kick i bass u House glazbi?

Quote:
Originally Posted by djtopa View Post
HVALA Google na opse?nom postu!
,ni meni "onaj" tutorial nije dao ni?ta dobro u pjesmi...
To se vidi posle tri recenice, al' nije lose da se proba, malo se igras, ako imas vremena i zelje za tim, mada cim vidis neki tutorijala sa milion sofisticiranih zahvata po kanalu, ODMAH znas da to radi ili pocetnik, ili neko ko ne radi nista ozbiljno.

Poenta je napisati nesto da valja i aranzirati da se to cuje. Onda izberes instrument ili zvuk, da je interesantno i odsvira se dobro.

To je sve, ne treba nista vise. Moze i poneki eq i kompresor, sto manje- to bolje.

Quote:
HVALA Google na opse?nom postu!A vidi? ja sam do sada uvijek i?ao kanal po kanal i rezao feqve.
PRVO preslusaj sve SUVO, bez ikakvih efekata.

Mozda ne treba rezati nigde nista (zvuci dobro). Ako zvuci, ne diraj, upropastices.

Kada nesto seces, prvo posalji sve zvuke iz drugog plana (nesto sto manje bitno) na istu grupu i sa jednim eq seci bas ili visoke ili oba.

Onda moze na 1. glas jedan hi pass (to se cak i rimuje), ako imas dobar eq. Ako nemas, bolje nemoj nista dirati na 1. glasu (ako bas ne mora).

Quote:
Sku?io sam da svatko ima svoju shemu i koristi kako je navikao najlak?e...
To se podrazumeva. Ali navike se menjaju... Kada pocinjes obicno imas vrlo mnogo kanala i gomilu efekata, vremenom imas sve manje kanala i sve manje efekata po kanalu (bar u mom slucaju). To (mi) zvuci mnogo bolje (u odnosu na nesto sto sam radio pre).

Iako bih mislio da je pisac ovog (mog) posta budala, da sam ga procitao pre 5, a pogotovo pre 10 ili 15 godina.
google is offline   Reply With Quote