Re: Dve audio karte na jednom kompu - pitanje
Evo sad sam seo i detaljno pogledao konfiguracije izlaza i ulaza svog hardwera koji si pomenuo. I plašim se da imam loše vesti :S Mislim da u toj postavci stvari, nećeš uspeti da završiš posao zbog par ograničenja koje taj setup ima.
Prvo, Edirol ima samo optički spdif, koji nije adat, nego je 2kanalni što ti omogućava ukupno 10 kanala sa njim i još nekom karticom vezanom na njega.
Drugo, Emu ima Adat i Spdif, i to je najšira konfiguracija, ali avaj, ima samo 2 kanala analogna.
Treće, Behringer ima 8 analogna, a podržava i Adat ali ne i spdif :/
Jedino što je možda, ali samo možda moguće, jeste sledeći setup - ubodeš 8 kanala analogno u Behringer. Izađeš sa njega digitalno ADAt kablom na EMU. Ubodeš još 2 kanala na EMU i to je jedan ASIO u recimo Nuendu. Iz EMU kartice, optičkim kablom odeš u Edirol, čisto synca radi, i u Edirol pobodeš još koliko ti kanala analognih treba, i to ti je drugi ASIO, koji teraš u recimo Cubase. Veliko pitanje je da li je ovo uopšte moguće, a zavisi direktno od mogućnosti samog EMU-a da na Optički ulaz prima ADAT signal, a na optički izlaz da šalje Spdif signal. Skoro sam siguran da je ovo nemoguće podesiti jer 99% kartica imaju izbor da li im optički I/O služe ili oba kao ADAT, ili oba kao SPDIF (pritom pod oba mislim na ulaz i izlaz). Tako da ako namestiš da ti je ADAT na inputima, skoro sam siguran da će i na outputima EMU-a biti ADAT, koji Edirol, nažalost, ne može da prepozna čak ni kao sync informaciju. Probaj to da namestiš, ali mislim da ti neće dati tu mogućnost. Čak i onda, ovo je jako nestabilna i loša konfiguracija, obzirom da je tu master clock celoj kompaniji, upravo najlošija sprava u lancu,a to je Behringer.
Moj topli savet ti je da razmislite o prodaji neke od tih igračaka i kupovini nečeg što vam može obezbediti dovoljan broj kanala.
|