Quote:
Originally Posted by slowstar
...........
Drugo: za nosive racunare skoro SVI kazu "Laptop", a poslednji laptop je proizveden pre 20-ak godina, imao je crno - beli ekran, otprilike 5-6 incha dijagonale, eventualno 8, koristio je olovni akumulator, bio odvratno tezak, i imao dva usecena obla ulegnuca na dnu, kako bi stabilnije lezao na kolenima korisnika (otud "lap" u nazivu "Laptop"). Dakle "Laptopovi" tesko da postoje, u pitanju su tzv. "Notebook" racunari, ili njihovi manji, moderni derivati kao sto su "Subnotebook" ili "Netbook" a nikako "Laptop" izuzev u nekom muzeju. Izvinjavam se za off topic, i pozdravljam!
|
Da nastavimo sa spamovanjem teme...
Vise puta su mi upravo ovo (sto gore pises) objasnjavali, i cak i znam kako doticna (glomazna) sprava izgleda (video na nekom Sajmu Tehnike davno)... ali nikada nisam to uspeo da "naucim"... a koliko vidim ni wikipedija
Naime, trazenje reci "notebook computer" (samo "notebook" ne daje to sto hocemo)... pravi redirekciju na "laptop"
Evo dokaza:
http://en.wikipedia.org/wiki/Notebook_computer#Notebook
S obzirom da nismo mi (srbi) izmislili ni laptop ni notebook (kao nazive, a i sire), preuzecu i dalje praksu sa wikipedia-e posto je rec o delu za englesko govorno podrucje, jer valjda oni znaju kako (im) se sta zove.
pozdrav
bogi