Thread: Behringer truth
View Single Post
Old 23-03-2010, 08:00 PM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Behringer truth

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
da dodam... cak i veoma ozbiljni monitori (10KEUR i vise za par) u akusticki izuzetno sredjenom prostoru zahtevaju neku vrstu navikavanja... ali cesce odvikavanja (od vec stecenih navika!)... te opet, ako nemas iskustva sa njima... prakticno je isti problem... pa dok ne naucis da se opustis i miksas onako kako cujes i osecas bez straha da negde ne "pogresis"... neces nista ni na vrhunskom slusanju uraditi kako treba.

pozdrav

bogi
+1
Evo ja sam imao neke krsheve, ali sam ih znao - poznavao ih u mom prostoru gde sam radio. Onda sam otisao u neki studio, radio na nekim Genelecima 1031A i prso totalno...

Fazon je ako ti znas kako zvuci mix na nekom slusanju, ti ces podsvesno da korigujes sam odziv... A ako si dugo radio na tome, naravno, njegova karakteristika ti se utisnula u podsvest i muka je preci na normalne monitore, koji opet odkrivaju mnogo vise detalja u samom zvuku, koji su lako mogli da ti promaknu na losem slusanju...
Druga stvar je to da ti Truthovi mozda blize zvuce kao standardni kucni hifi sistem, pa ih mozes koristiti za proveru miksa.