View Single Post
Old 23-03-2010, 07:26 PM   #19
gregor z
Moderator

Default Re: Koliko vremena radis "beats"

Quote:
Originally Posted by koolade View Post
dalje, kome se da neka skine ovo -
http://www.blackouthiphop.com/koolad...rks-you-yours/
ovo sam snimo, mikso i masterirao doma.
Hej...slu?ao u studiu dvaput....i iskreno rečeno Edo mi nekako zvuči bolje....ili sam se toliko navikao zvuka na toj ploči......

Zvuk na Balkansko a na?e se mi vi?e svidja....posebno low end punch i prezenca mid ranga.....

Meni osobno kod ovog tvog miksa fali basova i nekog puncha na low endu....midrange je malo naporan za slu?anje zbog distorzije od limitiranja.....uop?te ne mogu staviti glasno na ATC-je....i vokali su mi malo previ?e agresivni....mo?da je to od mp3 kompresije....

Ali se mi svidja produkcija i "vibe" u soundovima....

A isto je istina je da kod mene veoma dobro radi na mini monitorima....i verovatno na iPod slu?alicama , gde večina ljudi slu?a muziku....

I puno strane hip-hop produkcije isto ne mogu stavit glasno na main monitore jer je toliko izdistorzirana na midrangu....ali neki projekti svejedno imaju fenomenalan zvuk i punch....

Da ne budem previ?e kritičan......mo?emo napraviti jedan "test" mastering za usporedbu......ako si za stvar po?alji mi 24bit wav bez finalnih processora na pm ili mail , pa ču ja napraviti mastering sa svojom opremom za taj isti song......ba? bi mi bilo interesantno usporedit rezultate......

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline