Quote:
Originally Posted by koolade
mastering jako ovisi o mixu. to svatko od vas zna, ili bi trebao znati. ako je mix los, masteringom ces ga samo donekle popravit. sto bolje uho i iskustvo koje masterira, to bolji masterng. meni se na balkansko a nase neki mixevi na svidjaju. mastering? dao je signal tim mixevima, ali taj mix je i dalje ostao taj mix. recimo "pokradi lovu" - uzasan mix! uglavnom zato jer sam u startu matricu pretrpo razno raznim elementima, pa je nastala guzva. i to umixat je muka...
kad radim doma, volim vec u mixu naparvit "master". jer najbolje cujes sta ce limiter napravit dinamici. tako da u zadnje vrijeme radim jedno u drugom. po meni je to najbolji pristup. razmisljat o masteringu dok mixas. pa kasnije samo malo izniveliras sve, ako radis neki projekt.
|
bash sam hteo da te pitam kakav imash odnos prema toj pesmi.. jer je meni daleko ispod kvaliteta ostatka albuma.. mislio sam da je ona samo ubachena sa one kompilacije i da nije ni mixana.. medjutim kad sam je malo bolje poslushao... shvatio sam problem.. nije prob u tome shto je natrpano, nego shto je neravnomerno natrpano..
sve udara u nekom drugom ritmu i svaki deo vuche na svoju stranu.. ja sam iskreno jedno 3 meseca mixao jednu pesmu gru-u i na kraju mi je stariji kolega rekao "reshi se ovih sranja shto udaraju u kontra ritmu" i pesma je odjednom proradila..
kad pogledash logichno je.. ali mi na pamet nije palo.. :/
poz!