View Single Post
Old 23-03-2010, 08:52 AM   #15
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Koliko vremena radis "beats"

Quote:
Originally Posted by koolade View Post

mastering jako ovisi o mixu. to svatko od vas zna, ili bi trebao znati. ako je mix los, masteringom ces ga samo donekle popravit. sto bolje uho i iskustvo koje masterira, to bolji masterng. meni se na balkansko a nase neki mixevi na svidjaju. mastering? dao je signal tim mixevima, ali taj mix je i dalje ostao taj mix. recimo "pokradi lovu" - uzasan mix! uglavnom zato jer sam u startu matricu pretrpo razno raznim elementima, pa je nastala guzva. i to umixat je muka...
kad radim doma, volim vec u mixu naparvit "master". jer najbolje cujes sta ce limiter napravit dinamici. tako da u zadnje vrijeme radim jedno u drugom. po meni je to najbolji pristup. razmisljat o masteringu dok mixas. pa kasnije samo malo izniveliras sve, ako radis neki projekt.
bash sam hteo da te pitam kakav imash odnos prema toj pesmi.. jer je meni daleko ispod kvaliteta ostatka albuma.. mislio sam da je ona samo ubachena sa one kompilacije i da nije ni mixana.. medjutim kad sam je malo bolje poslushao... shvatio sam problem.. nije prob u tome shto je natrpano, nego shto je neravnomerno natrpano..

sve udara u nekom drugom ritmu i svaki deo vuche na svoju stranu.. ja sam iskreno jedno 3 meseca mixao jednu pesmu gru-u i na kraju mi je stariji kolega rekao "reshi se ovih sranja shto udaraju u kontra ritmu" i pesma je odjednom proradila..

kad pogledash logichno je.. ali mi na pamet nije palo.. :/

poz!
HeatMan is offline