Quote:
Originally Posted by Everlast
Sve pohvale na obimnosti i detaljnosti tvog posta, ali mi nekako sve to zvuci kao receptura u nekoj apoteci  Naravno, bez ikakve uvrede nemoj shvatiti ovo, ali nije namestanje kick-a i bass-a u ovoj vrsti muzike rocket science
- dobri samples, sounds koji zahtevaju minumum procesinga(idealni slucaj)
- aranzman tj u ovom konkretnom slucaju distanca izmedju kick-a i bass-a u notnom aspektu, tuning
- balans iliti leveling - ljudi uglavnom stavljaju da bass i kick budu iste jacine
- dobar monitoring, u idealnom slucaju sa povremenom asistencijom sub-a jer je to ipak bitno za House
- mix od strane nekog ko ima iskustva sa transliranjem mixeva iz kucnih uslova u neki klub na vecem ozvucenju
- mastering
Po meni je najidealniji slucaj imati analogne sprave kad je u pitanju dobar, jak i tight bass sound...koliko god voleo digital i dalje mi ti softsynths nemaju to sto treba..kad cujes Waldorf ili Minimoog jasno je o cemu pricam  ...mada nije nemoguce pribliziti se tom sound-u softverski
|
Čuj meni je sience

Kad nikak da zvuči OK.Zvuči mi kick OK ali kad dodajem sve ovo gore on postane užas...
Ne mora to zvučati kao vrhunski svjetski House...
Stavio sam i sidechain kompresiju na bass i pazio na duljinu kicka da ne bude pre dug itd...
Dali ti ovo rezanje EQ ima ikakve logike gore u Tutorialu?
Volio bi vidjet screenshot od EQ kako vi štimate Kick u recimo Waves 10 EQ
a kako bass,pjesma je nekakav tribal tech house s dubokim bassom