Quote:
Originally Posted by Big Bockie
почињемо опоравак од глупости коју смо мало пре чули.
|
(moj bold) 1. Ko si to vi? Zasto pises u prvom licu mnozine? To sam primetio kod jos par ljudi, umesto da govori> ja mislim, ja tvrdim... Govori> MI mislimo, mi tvrdimo... Sta vam je, bre?
2. cika Boki, decko je trazio da mu se predlozi odredjeni mikrofon, ili mu predlozi neki mikrofon, ili kritikuj moj predlog... A da ides iza mene to nikom ne treba, nisam Drug Tito, da sledis moj put, niti sam drzavni neprijatelj iza koga ide db i raskrinkava ga, da ne bi zaveo omladinu...
Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Dranje ili ne dranje nema apsolutno veze sa time sto je to kondenzator ili dinamicki ili ribon ili neki drugi mikrofon.
|
Dranje je relativan pojam, ne znam koliko glasno je neko u stanju da urlice, ti to bolje znas. Obicno uz pevaca koji urlice idu el. gitare, el. bas, bubanj i sl.za sta je sm57 najbolji moguci izbor.
Uz kulturnijeg pevaca moguce da idu akusticni instrumenti za sta nema bolje kombinacije (za tu cenu) od one koje sam naveo. Ja imam kondenzator koji trpi opterecenje, al' to ne kosta 100 evra.
Pre nego sto pocnes da raskrinkavas moje jeresi, procitaj naslov teme i sta je trazio onaj koji je tu temu postavio.
Ok?
Ako imas sta protiv predlozenog mikrofona (oktava mk12), ti napisi, ne moras ici za mnom i analizirati postove, javno priznajem da sam glup i da pisem losu muziku i da ne citam vujakliju, a i za wikipediju me zabole hardver...
Dakle, sta fali predlogu mikrofona dinamicki sm 57, ili kondenzator Oktava MK12?
I trece sto sam predlozio jednobitni snimac Korg + uparene Oktave, za snimanje
bilo kog orkestra da zvuci i bolje nego sto mu treba, da je prenosivo, a da ne kosta mnogo i da uvek moze prodati za priblizno iste pare (ako mu se ne svidi, sto je najvaznije u svoj toj prici).
Imas li neku zamerku na to?