View Single Post
Old 20-03-2010, 12:25 PM   #19
hladni
Junior Member

Default Re: Mikrofon-Mi?ljenje

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Cekaj, di si nasao taj mikrofon i jel on stvarno kosta 250 kuna??
Bem ti sve ako ne kupim dva i stavim ih da mi love neke kuteve prostorije kao room na bubnju! Prejeftino da se ne proba! Mozda ispadne neka interesantna debilana!

Al Hladni, slusaj sto ti ovdje govore - ne kupuj to ni u ludilu ako ti je za vokal!
Tebi treba usmjereni "normalni" mikrofon. Malo dodas love i kupis nesto smislenije. Nemoj se zaletit i uzet kondenzatorski mikrofon ako nemas pretpojacalo koje ce mu dati phantom napajanje. To ti je ono kad ima 48 volti prekidac, laicki receno. Tvoje sony predpojacalo to definitivno nema! Kupi neki dinamicki mikrofon za koji ti ne treba napajanje. Povremeno se pojave i kondenzatorski mikrofoni starijeg datuma u oglasniku koji mogu primiti baterije u svoje kuciste i onda im ne treba zasebno napajanje. Generalno i pojednostavljeno, predpojacala za mikrofone nisu ista stvar kao i predpojacala na mini ili hi-fi linijama, iako se i tamo moze ubosti mikrofon. Ali kad je stvarno panika, i ona mogu posluziti.
Ne bi se bas slozio s preporukom da uzmes Shure SM57. To je pregenijalan mikrofon ali je jako cudan u nekim situacijama. Zna dati tvrd zvuk i nosi jedan svoj potpis u zvuku koji nije pozeljan bas u svim situacijama. Da se razumijemo - u tvom bi slucaju on sasvim solidno odradio posao. Ali ma jeftinija alternativa a to je vrlo slican mikrofon, po momo misljenu u nekim segmentima bolji, a povrh toga i jeftiniji - Audix i5. Ako si u zagrebu, ima ga kod Jure u TMS-u za otprilike 600 i nesto sitno kuna.

I stvarno se ne zezam - gdje ima za kupit ovih malih tvojih mikrofoncica za 250kn?
Hvala na odgovoru prijo ja san iz Splita i našao sam ga u jednm dućanu hi fi opreme ali imaš ga i ovde ajde i ti mi odgovori šta mi treba da vokal zvući dovoljno dobro u kućnoj radinosti da se može pustiti u eter.Pjesme koje ja pjevam su lagane i nema puno dizanja i deranja.Jbte svi nešto filozofiraju a niko da kaže konkretno ispada ako neaš mikrofon od 20 tisuća eura i izolacijsku sobu + kompresor glasa da nemožeš ništa snimit a ja sam čuo dosta pjesama u kučnoj radinosti i dovoljno dobro zvuće nije vrhunka produkcija ali brate za prosječnog slušatelja i više nego dobro,pa nisu svi audiofili.Ovo šta snimam ču izbacit kao sing ,ne radim album.

Last edited by hladni; 20-03-2010 at 12:33 PM.
hladni is offline   Reply With Quote