Quote:
Originally Posted by Mika Technika
36.042 dinara
|
E to je bas povoljno, cena kao jedan malo skuplji VST
.
djanswer>
Eto, to je i mene privuklo, prvu spravu sam kupio sredinom 90-ih proslog veka
uzzivao sam u stvaranju novih zvukova od nule. Silni elefoi, envelope i ostala matematika

mrzelo me da citam, pa sam sve 'nabadao' u editoru koji je bio u pocetku opsti haos za snalazzenje, ali vremenom sam ga savladao i lagano pravio zvuke 'koje sam sanjao' sa manje ili vise uspeha. Kasnije su dosli multi lejeri (aka lupovi, kompleksni stringovi) .. Vezano za lupove, nikada nisam bio pobornik gotovih lup-semplova koji ti jednostavno 'preotmu' stvar koju pravis, svojom prepoznatljivoscu, isto vazzi i za semplove. Zar nije lepse napreaviti boju koju niko nema? Uostalom cemu i sluzze te silne i skupe aparature, ko ne uzziva u stvaranju novih zvukova a voli da svirka, tu je neki predefinisani aranzzer (sa slotovima za dodatne boje).
Eto i ja odavo razmisljam gde je razlika izmedju VST-a i npr. analognog sinta
najveci nedostaci virtualnog sintisajzera u odnosu na 'hardverski' su klok, latencija, D/A konverzija, struja i jos mnogo toga. Idealno bi bilo da je zvucna kartica u racunaru (latencija) ali je problem sto racunar pravi mnoogo sumova sam po sebi. Spoljna je zvucno mnogo bolje resenje, ali je problem u latenciji i tako u krug