Re: Magneti za gitaru bez suma?
Postovanje....sto se tice toga koji aktivni magnet je najbolji...to zavisi od ukusa ali su definitivno najpoznatiji EMG81 i EMG85, koji su ujedno i najcesca kombinacija bridze/neck.Naravno kao i pasivni i oni se razlikuju medjusobno tako da ipak treba malo provesti vremena i izabrati odgovarajuci.Cena im je oko 150 eura,moze se naci jeftinije u kompletu zajedno sa elektronikom.
Inace po meni birati koji je bolji aktivni/pasivni nema smisla jer to su dva razlicita sporta, dakle daju dva potpuno razlicita zvuka.
Mislim da svaki ozbiljan studio treba da poseduje obe mogucnosti, a sto se tice gitarista to nije neophodno.
Moj licni izbor su pasivni magneti, ali koristim obe varijante.
Mislim da cistoca zvuka u mixu, ne bi trebalo da zavisi od izbora magneta, tu je nacin usnimavanja ipak presudan (Pojacalo,kabl,mikrofon,plug in,spoljni efekti,..i naravno dobra gitara)Izmedju dobrog pasivnog i dobrog aktivnog magneta posle obrade zvuka nebi trebalo da se oseti neka ogromna razlika,pa se ipak sve svodi na samu razliku u zvuku.Naravno ima ovde dosta ljudi koji su iskusniji u studijskom radu, pa mogu bolje da objasne proces snimanja gitare.Pozdrav!
Last edited by Klekih-petra; 19-03-2010 at 07:43 AM.
|