View Single Post
Old 18-03-2010, 08:35 PM   #42
Djanswer
Junior Member

Default Re: Prvi sajt sa demo snimcima VST instrumenata: myVST.com

Sećam se, be?e to pre dosta godina kada sam kupio Virus C (tek se pojavio).
Biću iskren nisam se puno dru?io sa spravama pre toga, kupio sam ga jer smo kum (muzičar) i ja radili neku muziku za TV reklamu i pozajmili smo Virus B i odu?evili se.

Od tih para i jo? malo kupio sam Virus C rack. Sme?no je to ?to nisam imao ni klavijaturu kada mi je do?la sprava. S obzirom da nisam znao da sviram, kao ni sada, u?ivao sam u zvukovima koji su bili tako masni da su me terali da ubrzano učim ACID, kasnije Cubase.

Organizacija zvukova u Virusu je bila katastrofa, trebalo mi je dosta vremena dok nisam napravi dobru organizaciju kako bi se brzo dolazio do ?eljenih zvukova (sličnu podelu sam napravio i na sajtu). Stvari koje ste čuli većinom su napravljene sa virusom.

Virus nikada nisam potpuno ukrotio i uvek mi je trabalo dosta vremena samo da krenem. Čekao sam dosta vremena da se pojave VST-i koji mogu da pariraju Virusu i kada se to desilo poklonio sam ga kumu jer on obo?ava hardver.

S obzirom da nisam ovisnik ,,pravih'' sintisajzera uvek sam se pitao, zar nije ,,bolje'' dati 400 eura za npr. Omnispheru nego 1000 i vi?e za ,,pravu'' spravu. Polemika oko toga se jo? uvek vodi između mene i kuma ali mislim da on polako posustaje.

Voleo bih da mi neko objasni u čemu je stvarna razlika zvuka koji se stvara u ,,pravom'' sintiju i na PC-u, ne uzimajući u obzir muzičku karticu, konvretere i sl. samo generisanje zvuka.
Djanswer is offline   Reply With Quote