View Single Post
Old 18-03-2010, 01:01 AM   #12
hladni
Junior Member

Default Re: Mikrofon-Mi?ljenje

Quote:
Originally Posted by google View Post
Imas oktavu, kondenzator sa malom membranom, ne bi trebalo da je skup, a vredi vise nego sto kosta, i dinamicki shure sm57.

to sigurno radi, moze da se kupi i uvek mozes prodati (ili zameniti za skuplji). Sur snima drekavce, el. gitare, dobos i tsl. Nema boljeg mikrofona za tu namenu. Mislim da je oko ili ispod 100 evra nov (sa porezom).

Oktava snima recimo akusticnu gitaru, i sl. Jedan drugar je snimao orkestar sa oktavama, mislim da su bili gudaci, izaslo je bolje nego sto sam ocekivao. Vise ljudi kojima verujem su je koristili. Dobijes uparene mikrofone i tri kapsule... A samo jedan mikrofon ne bi trebalo da kosta vise od 150 evra, nov (sa pdv).

Da snimas nesto po kuci i da valja, nema takve opreme. Samo mozes dati pare za nesto sto ne radi i sto ne mozes prodati.

Kad uzmes neki studijski standard, prodas stvar za pola sata i ne izgubis novac (sto je vrlo bitno). Kad uzmes makar sta- ode lova, makar to bilo i 50 evra, bacio si ih.

Mislim da se do 700 evra moze uzeti par odlicnih Oktava + snimac Korg (koji sam kosta oko 400 evra), snimis sta god hoces sa tim i zvuci ko' pravi snimak (ako su muzicari i prostor ok.). Treba ti jos i dva stalka + kablovi, a mozes snimati filharmoniju, i da bude dobar snimak.

Slusao sam kod pecass snimak hora sa tim jednobitnim korgom, brutalno... Cak i par Neuman mikrofona vise nije toliko skup. Uzmes jedno, zavrsio si posao zaa ceo zivot i ZADOVOLJAN SI.

Isplati se.

Sta si uopste hteo snimati i koliko para si mislio odvojiti za to?
Hvala stari ,Ja radim svoje stvari i u studiju sam napravio matrice i sad bi trebao nasnimiti vokal znači isključivo vokal.Znam bolje da sam obrnuto napravio doma glazbu a vokal u pravom studiju ali igra slučaja i sad gledam neki mikrofon koji če to odraditi da stvar zadovolji neke kriterije pu?tanja u eter
hladni is offline   Reply With Quote