Re: Synthovi
Bratko, aj procitaj ovo sto sam napisao prije tvog posta jos jednom. Vidjet ces da tu nije bilo nikakvih sintova. Samo fasttracker i semplovi. Ali sta bi ja radio? Naso bi neki sample jednog tona npr. nekakvog rhodesa i onda bi ga u sekvenceru ukucao kao akord. Na Carobnoj fruli recimo sam na ono, najjeftiniji multimedija mikrofon (a sjeti se da je to bila i '99-a) usnimio par akorda sa svojom akusticnom gitarom iz djetinjstva, u cool editu na to nabacio wah efekt i kao takvo ubacio u sekvencer. itd... takve su bile kombinacije prije softsintova i prije no sto sam imao ikakav hardver... i Dash i Baby Dooks su radili istu stvar. tad smo svi bili jos na fasttrackeru. naravno bilo je i usnimavanja samplova sa ploca, rezanja istih itd... to je sto se beatova tice, a sto se tice snimanja, to se desilo u Morris Studiju. Sjecam se tada se jos snimalo na adat. Koje su to komplikacije bile. nije bilo editiranja vokala ko danas, nego sta si usnimio usnimio si. ako si htio ispravit neki lajn, to se radilo na punch ih - punch out. e sad si zamisli sta se desava kad punch in - punch out ne uspije....? refren se svaki posebno snimao, jer nije bilo paste copy itd...
Last edited by koolade; 16-03-2010 at 12:35 PM.
Reason: nadopuna
|