View Single Post
Old 14-03-2010, 06:18 PM   #34
google
Banned

Default Re: Caskom izedituj pesmu...

Ko se bavi el. muzikom i sl. modernim pravcima, nema potrebe da cita ovo sto sam napisao. To vazi samo za obican mali orkestar koji zna da svira.

Za "elektroniku" je bolje da ima gomila kanala i efekata jer ionako ni jedan ne zvuci, pa je bolja guzva, da se ne cuje sta koji svira, jer ne svira ni jedan.

Quote:
Originally Posted by Gmile View Post
Naravno da je nemoguce raditi bez EQ i kompresora, ali sve ovo sto je Google napisao ima smisla.
To zna svako ko ima iskustva u radu.

Ja sam poceo tako kako si opisao. I sad radim sa 3-4 instrumenta. Npr. 2003 god. sam radio projekat sa 110 kanala koji komp nije moga terati, pa sam radio tri odvojena projekta koje sam posle eksportovao. pa ponovo uvozio u 4. itd.

Problem sa malo instrumenata je u tome sto se jasno cuje sta ko svira. Ako je los aranzman ili slaba melodija ili dosadna harmonija, to ce se sve mnogo jasnije cuti nego u pretrpanom projektu.

Ako se pazljivo napise, onda zvuci i nema muke ni oko cega. Dakle, bolje je da se covek potrudi da napise i uradi svaki ton, nego da se natrpa gomila sranja koja se posle miksa do besvesti- naravno bez rezultata. Jer se do kraja ne uradi nista, a vreme prodje...

I ponovo dodje do toga da se radi pazljivo deonica po deonica, a vec posle 2. instrumenta to pocinje da zvuci. Doda se jos jedan ili dv,a da pomalo sviraju i to je to.

Ima milijardu audiofilskih snimaka tipa 2-3 instrunenta, za koje sam se uvek pitao sta im rade? Ne rade nista. Napise se ok, lepo snimi i to je sve.

Last edited by google; 14-03-2010 at 06:30 PM.
google is offline   Reply With Quote