silicon science, postoji jos muzike, osim crnca koji nesto trtlja.

On u stvari ne repuje, vec daje instrukcije neiskusnom ton majstoru, pa se sit upljuje dok ovaj ne smiksa to malo jada sto ga prati.
Quote:
Originally Posted by SumAnuT
To sam ja skapirao jednom kad sam gledao koncert, dirigent je u stvari ekvilajzer, kompresor i mikser
|
Dirigent radi ono sto mi radimo sa automatizacijom i kompresijom. A umesto eq imas pauze i orkestraciju.
Svaki instrument svira u svom registru. Umesto da imas tri instrumenta koji sviraju u i istom registru i guse se, pa im das svakom razlicit eq da bi se culo malo bolje... Ili ne sviraju istovrenemo ili ne sviraju dugo istovremeno. To su sve jednostavne i prakticne stvari, treba jos imati pesmu i talenat...

Pa ce zvucati.
Sa eq kopom i sl. ti mozes nekako smiksati lose napisanu pesmu da bude podnosljivo. A ako je dobro napisano nema potrebe da se miksa. Volumen, panorama. Dosta. Sto manje efekata, zvucace bolje.
A ako imas makar sta, onda mora ici gomila efekata da bi maskirao sve sto ne valja. Ako je sve ok, nema potrebe bilo sta maskirati. Imas gomilu jazz sa cudnim panoramama 1. glas u centru, bubanj i bas levo, klavir desno i sl. sto nikad nisam razumeo, da zvuce fenomenalno, a snimani su pre 30-40 godina. Ima i dobrih mono snimaka, ili samo sa dva mikrofona... Postoji jos nesto osim crnca koji nesto trtlja.