View Single Post
Old 13-03-2010, 08:18 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Problem sa driverom. pomoc HITNO

Imam tascam US-1641 multi kanalni usb audio interface. E sad, javlja mi se problem pri radu u cubase-u.
O cemu se radi: U cubase-u, u device-u mi je podeseno na njegov drajver, medjutim kada otvorim vise instrumenata ili audio traka, tj. stavim na njih vise efekata-npr. otvorim 3-4 gitar-rig-a, zvuk pocne da pucketa, pa se cak i iskljuci, mutira...i tako dok ne iskljucim neki plug, ili povecam latenciju.
Inace Taskam ima veoma prost softver koji sluzi samo za podesavanje in-out opcije i drajvera. I to, sto se tice latencije ne moze ono kao na nekim karticama da se podesi tacan broj milisekunde, bufera...vec u opcijama postoji samo-visoka latencija, normal latencija, niska i veoma niska.
U pocetku sam mislio da mi je procesor u pitanju ili ram memorija, medjutim kada u cubase-u otvorim prozor gde se prikazuje opterecenost procesora, tamo pise da je asio na 90 i nesto posto, a ``disc`` na 10-20%...a za cpu nema nista-cak mi se cini da umesto cpu sada pise opterecenost asia..
O cemu se radi??? Treba li se nesto podesiti sto ja ne znam ili....??? Ne verujem da su napravili tako audio interface da zbog njegovog drivera ne mozes otvoriti toliko kanala, vst instrumenata ili, pak vst efekata..a ovamo ima 8 mic fantom pow pretpojacala, 2 gitarska ulaza i svasta nesto...

P.S. Imam 4 giga rama (mada windows 32bit vidi samo 3.2)
Procesor Intel Core2Duo; 2x2.2ghz
Nemania is offline   Reply With Quote