View Single Post
Old 13-03-2010, 07:45 PM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Yamaha motif es6

smart media ima na ebayu.

AIEB2 imam ugradjen u svoj RS7000. koristim ga radi individualnih analognih outputa najvise. mislim da li ti to treba ili ne, jedino sam znas.

meni treba jer koristim RS uzivo, i zelim uz glavni stereo radit posebni EQ i levele za aux sendove na mixeru za jos dva mono kanala, jer koristim eksterne reverbove. to nije izvedivo samo sa stereo main izlazom.

druga očigledna prednost je digitalni SPDIF i TOSLINK izlaz. pod uvjetom da imas nesto od toga na svom kompjuteru, odn. audio karti, mozes bez gubitaka snimat signal digitalno iz Motifa u kompjuter.

vazno je samo da na audio karti podesis, u tom trenutku, da je master clock "external" tj. da dolazi iz vanjske sprave. kod digitalnog presnimavanja neko mora biti master, a neko slave za clock.

sve u svemu, ja bih obavezno stavio AIEB2. zatim VL karticu za phyisical modelling za duhače, flaute i ostalo. opcvenito VL sprave zvuče super (poslu?aj rane albume od Deep Forest), a ovako ju za male pare ubacis u svoj motif.

takodjer, zanimljive su i klasični FM, odn. DX sinteza, ili AN sa analog modellingom sa AN-1X. ali ipak bih prvo izabrao AIEB2 i VL kartice.

clusterchord is offline   Reply With Quote