View Single Post
Old 13-03-2010, 01:03 PM   #24
google
Banned

Default Re: Caskom izedituj pesmu...

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Aranzmani zaista nemaju veze sa ovim.
Utice li aranzman na frekventni opseg el.gitare?! Bubnja?! Violine?'
Boki, sto si nedokazan? Ako napises pametno, cuce se jasno svi instrumenti koje si nabrojao. To sto sam pisao moze se proveriti prakticno za 10 minuta.

Ja se ne razumem u vasu teoriju ili poimanje zivota i univerzuma. Pisem jednostavne, prakticne stvari.
Quote:
Moram da napomenem,cisto zbog zrtava ovog threada
Rekao sam juniorima da ne citaju moje postove, vec da napice milion kanala u projekat i na svaki po gomilu efekata od kojih svaki daje po nesto svoje , zar se ne secas?

Evo, ponovo apelujem na sve, da se striktno drzite preporuka duhovne bezbednosti. Dakle, nemojte upadati u moje jeriticke zamke. Mozete otici u produkcijski pakao.

Quote:
Dakle i ako ne koristis eq, samim cinom usnimavanja si ga iskoristio,mikrofonima i svom ostalom opremom gde nema ni dva komada istog proizvoda koji "isto" rade, a kamo' li kada su razliciti.
Ja koristim eq i kompresor prilikom usnimavanja. To je nesto drugo u odnosu na ovo sto sam pisao.

Quote:
U krajnjem, eq i kompresija su dve stvari koji su okosnica produkcije zadnjih pola veka, pa se ti vracaj i 10000 godina u nazad ako hoces, a poznavanje ovih alata ti ne gine ako mislis da bar malim delom shvatis produkciju.
Kada ih dobro upoznas, shvatis da je produkcija mnogo starija od 50 godina i da se treba raditi prvo na pesmi, pa na harmoniji, pa orkestraciji, pa na aranzmanu, pa na izvodjenju.

Kada sve bude ok. snimis korektno i svira fino, sav miks moze da se radi- a i ne mora.

Boki, drugarski savet, ako zelis da se bavis produkcijom, ne gine ti poznavanje pisanja muzike, harmonije, orkestracije, aranzmana... Ako se samo oslonis na eq i komp. mozes se slikati sa svojom produkcijom.

Google je rekao. Haug.

Last edited by google; 13-03-2010 at 04:02 PM.
google is offline   Reply With Quote