Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Aranzmani zaista nemaju veze sa ovim.
Utice li aranzman na frekventni opseg el.gitare?! Bubnja?! Violine?'
|
Boki, sto si nedokazan? Ako napises pametno, cuce se jasno svi instrumenti koje si nabrojao. To sto sam pisao moze se proveriti prakticno za 10 minuta.
Ja se ne razumem u vasu teoriju ili poimanje zivota i univerzuma.

Pisem jednostavne, prakticne stvari.
Quote:
Moram da napomenem,cisto zbog zrtava ovog threada
|
Rekao sam j
uniorima da ne citaju moje postove, vec da napice milion kanala u projekat i na svaki po gomilu efekata od kojih svaki daje po nesto svoje

, zar se ne secas?
Evo, ponovo apelujem na sve, da se striktno drzite preporuka duhovne bezbednosti. Dakle, nemojte upadati u moje jeriticke zamke. Mozete otici u produkcijski pakao.
Quote:
Dakle i ako ne koristis eq, samim cinom usnimavanja si ga iskoristio,mikrofonima i svom ostalom opremom gde nema ni dva komada istog proizvoda koji "isto" rade, a kamo' li kada su razliciti.
|
Ja koristim eq i kompresor prilikom usnimavanja. To je nesto drugo u odnosu na ovo sto sam pisao.
Quote:
U krajnjem, eq i kompresija su dve stvari koji su okosnica produkcije zadnjih pola veka, pa se ti vracaj i 10000 godina u nazad ako hoces, a poznavanje ovih alata ti ne gine ako mislis da bar malim delom shvatis produkciju.
|
Kada ih dobro upoznas, shvatis da je produkcija mnogo starija od 50 godina i da se treba raditi prvo na pesmi, pa na harmoniji, pa orkestraciji, pa na aranzmanu, pa na izvodjenju.
Kada sve bude ok. snimis korektno i svira fino, sav miks moze da se radi- a i ne mora.
Boki, drugarski savet, ako zelis da se bavis produkcijom, ne gine ti poznavanje pisanja muzike, harmonije, orkestracije, aranzmana... Ako se samo oslonis na eq i komp. mozes se slikati sa svojom produkcijom.
Google je rekao. Haug.