Citao sam malo postova sa pocetka... Mislim da bi ti bilo najbolje pogledati da li ima neki bend koji svira dobro i da im das te demo snimke da cuju i skinu, plati koliko traze, uvezbajte i snimite.
Ne bi trebalo da to dugo traje, a dobio bi nesto solidno. Ne isplatiti ti se davati novac za miks poluuradjenih aranzmana i mastering losih zvukova, koji su nabacani za nekoliko sati.
To je moje misljenje.
Quote:
Originally Posted by alek019
Treece, smatram da se ja mogu iskazati kroz gitarske deonice a bas, bubnjevi, klavijature ili sta god drugo vec morao bi da odradi neko drugi kome je to osnovno interesovanje i preokupacija. Velika greska bi bila da ja koji nisam ni bubnjar ni basista ni klavijaturista pocnem da gubim energiju na ove stvari koje jednostavno ne umem.Pa jos tu dodje i produkcija zvuka.
|
Onda snimi samo dve ili tri gitare, zvucace bolje. Dakle, bez icega. Jedna dobra prateca gita i solista, koji po malo i pauzira. Imas jos mesta za 3. gitaru, koja povremeno odsvira po nesto.
1. gitara u centar, prateca levo, 3. desno. I potrudi se da ima sto manje efekta i da je svaki ton na mestu. Na to se onda moze dopisati aranzman. Bubanj bas i pogotovo klavijature, nemoj ni pokusavati da uradis. Gubis vreme na nesto (aranzman, produkcija i sl.) za sta ti treba bar jedno 10-15 godina da savladas.