mislim da nije neki problem to odraditi, a mislim da ako ides korak po korak i neces sve "na gotovo" (ako se i upustas u ovo, kapiram da ti to nije problem

) moze da se izvede. da li ce biti jevtinije ti zavisi odakle sta nabavljas i jos bitnije gde ti stize. pre godinu dana sam narucio neki cnc-ovan komad anod-aluminijuma iz schaeffera, cena me izasla nekih 40 evra a postarina je trebalo da izadje 80 (sve zajedno 120)!!! onda sam samo narucio da stigne drugaru koji je u to vreme bio u sloveniji i gle cuda, sve zajedno manje od 60 jura! i to nije jedini slucaj da nesto sto narucim bude vise nego duplo jevtinije od postarine. tako da, ako se zadrzis na domacoj proizvodnji laser cutovanja, ako ti neko iz inozemstva donese potrebne delove i ako vecinu majstorisanja odradis sam, na konju si. ti sitni monitori kapiram da mogu da se nadju i polovni. na stranu to, ne gledaj monitore, trazi one prenosne dvd plejere koji imaju tv ulaz (svideo ili composite), i to samo budzis sa tv izlaza sa graficke.
ram za sve to u krajnoj liniji, mozes da radis i od drveta i alu profila, sada imas stovarista koja ce ti na laseru iseci medijapan ili sta vec, ispasce te ok, ali racunaj na to da ces krv ispljuvati (na donju cesmu) dok to ne napravis, verovatno ce biti mad max styling, ali boli te dupe, samo kazi da si tako i hteo da izgleda

ja sam pre izvesnog vremena video te open labs fore i cak sam na momenat razmisljao da udjem u pravljenje, ali mi je onda zadelovalo malo besmisleno, deluje da je sa ergonomske strane katastrofa raditi na njemu i da ce vrat od gledanja na dole da te zaboli posle pola sata, a da ce mis stalno spadati i jos trista sranja...mnogo mi je bolja varijanta samo uzeti rack kuciste i voziti odatle