View Single Post
Old 10-03-2010, 03:10 PM   #5
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Default Re: Cpu cache vs. Ram

Hvala puno na odgovorima.
Za pocetak samo da se ispravim, u prvom postu je tipfeler - rijec je o Athlonu x4 630, neznam ni da li postoji Phenom iste oznake. Moj bed.

Photon i kejkz su objasnili ono sto me zanimalo oko nacina funkcioniranja sustava kod obrade zvuka. Hvala i divajneru, bez brige, provjerio sam vecinu stvari koje su me 'brinule' - zvucna bi mi trebala bez problema raditi na w7, daw-ovi u kojima radim sigurno rade na w7 (audition, fl, ptle), fw chip na maticnoj mi nije toliki problem posto imam fw kontroler s ti chipsetom itd. Ali da, naravno, nije ram vs. cpu jedino bitno pri odabiru racunala...pitao sam to zato jer o tom djelu najmanje znam, a volio bih i znat nacin rada svog racunala, a ne samo da znam reci 'ima puno rama, mora da kida'.

Van svega toga, nekako sam najblize tome da idem na athlona i 8gb (iako me mami više i5...kao što kejkz rece, nekako je provjerenija opcija), posto radim u najgoroj situaciji za komp - vst-i koje koristim su uglavnom banke semplova, a na njih ide dosta polugova (iako cu to uskoro 'olaksati' nekim dsp-om).
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote