View Single Post
Old 07-03-2010, 08:51 PM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Kako oziveti zvuk soft synth-a

Reaktor 5 je jako mocna softverska spravica. Mozda ako imas neki substraktivni zvuk, zamenis taj plug in reaktorom, a zatim podesis reaktor. Zasto reaktor ? Zato sto se u njemu moze doterati sampling rate na 192000 i time se dobiti mnogo u kvalitetu filtera. Oni tada zvuce kao ni jedni drugi na softveru a blize se opasno hardveru. To se moze lako uvideti iz nekog SWEEPa nekog SAW oblika. Radio sam neku pesmu pokusavajuci da izemuliram neki saw lead sa neke sprave i video sam sta sve nedostaje softveru - generalno. Kada sviras SAW i bez filtra, cujes izoblicenost cim ode u gornji deo spektra. To je zbog toga sto soft sve radi u 44100(nekad i manje interno zbog CPUa) a hard sintovi rade to na daleko vecim frekvencijama pa posle to resempluju i diteruju i sta vec... Postavicu 2 saw sweepa sa reaktora - jedan na 44100 a drugi 192000 i videcete IZ AVIONA ogromnu razliku u zvukovima... Samo ako nemate neki ljut procesor, pojesce ga za dorucak. Posle su tu jos i bojenja kvalitetnim efektima ( neki stereo korus, reverb ) u nedostatku hardvera probaj plug TC Studio M40 da malo ozivis stvar...

Povodom cestih opaski - ma sta ima veze na cemu se radi - bitna je ljubav i muzika - Ja volim tehniku i nailazim ovde na ljude koji takodje vole tehniku. Radim kao tehnicar a ne kao kompozitor i dosao sam na podforum - Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika - ne vidim tu mesta umetnickim vec samo tehnickim diskusijama i zato "get the f**k out of here"