View Single Post
Old 06-03-2010, 11:06 AM   #28
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Re: Koje sluske za svakodnevno slusanje muzike ?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja tebe razumem, al ti i dalje nisi skontao da ne pričamo samo o glasnom slu?anju na istima, nego na slu?anje muzike vi?e sati dnevno, svaki dan (koliko sam ja skontao, to ti je za prevoz u svakodnevnim uslovima). Svako dugotrajno i često kori?ćenje slu?alica utiče na sluh. A i nisam siguran da postoje noise cancelling earbud slu?alice već samo velike. Ako bi ta dr.Dre čuda nosio okolo na glavi po prevozu, i ona na mrtvo ubijala svu buku, a ti ih slu?ao na pola snage, sačuvao bi sluh, al bi ti vrlo brzo postale nelagodne na u?ima, tokom du?eg perioda, a bogami smorio bi i ko?u glave. To ?to milioni ljudi svaki dan furaju okolo slu?ke po prevozu, ne znači da su oni carevi, a mi budale. Nek u?ivaju. Dok mogu. Ne zaboravi da je IPod proizvod star jedva 2-3 godine, a earbudovi u masovnoj upotrebi takođe jedva 5-6 godina. Sasvim sam ubeđen da nas za jedno 20ak godina, sve ove na?e genaracije, čeka jedna masovna epidemija slu?nih obolenja, i razvoj industrije slu?nih pomagala.
A ja se ne?to kanim da do?ivotno ?ivim od svojeg para. U?iju, ne slu?alica.
'
Jaooo
E Stvarno si me "smorio" u pozitivnom smislu da ne batalim slusanje muzike po prevozu.Tj prvo da uzmem velike sluske zbog noise cancelling a sada uopste da ne koristim iPod (sta da radim sa njim sad haha )..

Sledece nedelje cu da bas da pitam prof (inace sam na Medicinskom fakultetu) da mi pojasni i razjasni detaljno kako utice prevelika buka i do koje mere moze pa vam javljam informacije . .

ugljesa is offline   Reply With Quote