View Single Post
Old 06-03-2010, 09:37 AM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Backup snimljenog materijala

Quote:
Originally Posted by marcos View Post
Problem je slijedeći?

Imam na lageru već gotove i izdane projekte nekoliko bendova. Ja bi vrlo rado predao eksportirane pojedinačne trake (isto tako i snimljene izolirane sendove) bendovima da si imaju backup materijala za neki budući remiks ili slično. E sad, zanima me kava je praksa sa tim. Pošto se tu radi o ne tako malom poslu (računaj 10-15 pjesama i iz u svakoj barem 20 traka...ima sati posla) dali imam pravo tražiti neku naknadu za to?

Znaći, ja sam naravno backupove projekata predao bendovima, ali me zanima dali je predavanje pojedinačnih traka (koje su naravno sve eksportirane tako da se mogu u bilo kakvom programu otvoriti) stvar koja se inace radi, i ako da pod kojim uvjetima.

Hvala.
to je back-up celog snimka i OBAVEZNO je da se preda kopija sessiona.
A sto se tice "posla oko izbacivanja traka" - to je smesan posao.

Ja u Pro Tools selektujem sve trake od pocetka do kraja i kliknem "consolidate". Odem u WC i vratim se i gotovo je !!
Znaci da mozes da odradis ceo album za 15 minuta...nije nikakav posao.
Ja napravim i za mene backup na DVD + na hard disku. Moze da zatreba. Kad izadje ploca / CD, brisem hard disk, cuvam DVD.

Ako si im vec dao back up od projekta - bas te briga, neka ga daju onome ko radi remix pa neka se on zeza. Bitno je da ostanete u dobrim odnosima, mozda se vrate da snimaju jos nesto...po meni je mali posao da bi trazio (neke) pare...

Last edited by DaBear; 06-03-2010 at 09:39 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote