Nema problema....zato smo tu....
Quote:
Da li smatra? da bi taj problem mogao rije?iti u Har-Balu, odnosno sa mastering EQ-om ili da se vratim na mix? Ja se uvijek pribojavam tog low enda, bojim se da ne ubija, a po?to nemam prilike poslu?ati na BIG sistemu, oslanjam se na slu?ke (sennheiser HD 280 pro) koje jo? nisam dovoljno naučio kako "sviraju", pa je stoga svako mi?ljenje dobrodo?lo ....
|
To mora? srediti u miksu.....poku?aj staviti jo? jedan sub kick ispod oviog kojeg ima?....ili uporijebi HiPass filter sa resonance kontrolom i poku?aj sa time rije?it problem....pogledaj sliku....
Quote:
P.S. Jo? jedno pitanje. Pri overall limiting, na je jednom dijelu gdje se čuje samo gitara i bass (koji se filtrirano podi?e), se čuje distorzija na određenim segmentima. Kako nisam upoznat kojom metodom bi to rije?io u samom mixu (probao sam sa rezanjem svakakvih freqva, ali bi pri tom izgubio boju sounda koju ?elim), pristupio sam iZotope-ovom RX Advance softwareu, i taj dio rije?io de-cliperom. Da li je takva metoda prihvatljiva u masteringu ili bi trebao to rije?avati u mixu (ako u njem, molim savjet) ... Rezultat mi je sasvim zadovoljavajući, distorzija (ili ko da clipa) se vi?e ne čuju, a dB rms ostao isti ..
|
Primjetio sam taj clipping.....problem se pojavi kad hoče? dignuti visoke i onda ta distorzija mo?e ru?no izači....rije?i to u miksu...inače neki stilovi muzike trebaju malo distorzije i clippinga da zvuče kako treba...
Bitno je da ?to vi?e problem rije?i? na solo trakama - eq, compression, stereo image, reverb i limiting...tako da na kraju radi? sam neko lagano peglanje i korekcije.....