View Single Post
Old 05-03-2010, 03:56 PM   #25
gregor z
Moderator

Default Re: Usporedba mikseva prije i poslije masteringa

Quote:
Ok, hvala na odgovoru!
Nema problema....zato smo tu....

Quote:
Da li smatra? da bi taj problem mogao rije?iti u Har-Balu, odnosno sa mastering EQ-om ili da se vratim na mix? Ja se uvijek pribojavam tog low enda, bojim se da ne ubija, a po?to nemam prilike poslu?ati na BIG sistemu, oslanjam se na slu?ke (sennheiser HD 280 pro) koje jo? nisam dovoljno naučio kako "sviraju", pa je stoga svako mi?ljenje dobrodo?lo ....
To mora? srediti u miksu.....poku?aj staviti jo? jedan sub kick ispod oviog kojeg ima?....ili uporijebi HiPass filter sa resonance kontrolom i poku?aj sa time rije?it problem....pogledaj sliku....

Quote:
P.S. Jo? jedno pitanje. Pri overall limiting, na je jednom dijelu gdje se čuje samo gitara i bass (koji se filtrirano podi?e), se čuje distorzija na određenim segmentima. Kako nisam upoznat kojom metodom bi to rije?io u samom mixu (probao sam sa rezanjem svakakvih freqva, ali bi pri tom izgubio boju sounda koju ?elim), pristupio sam iZotope-ovom RX Advance softwareu, i taj dio rije?io de-cliperom. Da li je takva metoda prihvatljiva u masteringu ili bi trebao to rije?avati u mixu (ako u njem, molim savjet) ... Rezultat mi je sasvim zadovoljavajući, distorzija (ili ko da clipa) se vi?e ne čuju, a dB rms ostao isti ..
Primjetio sam taj clipping.....problem se pojavi kad hoče? dignuti visoke i onda ta distorzija mo?e ru?no izači....rije?i to u miksu...inače neki stilovi muzike trebaju malo distorzije i clippinga da zvuče kako treba...

Bitno je da ?to vi?e problem rije?i? na solo trakama - eq, compression, stereo image, reverb i limiting...tako da na kraju radi? sam neko lagano peglanje i korekcije.....
Attached Images

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote