Quote:
Originally Posted by tuomas
Cuo sam da imas yamaha plg dx,pa dali bi ga prodao?Ja imam motifa es8 u studiu sa plg vl i plg an,pa bih uzeo i dx...ili ako znas nekog ko bi prodao?
|
Ovo je mozda moglo i u neki novi thread posvecen FM sintezi ili PLG ekspanzijama, ali dok se to ne desi da ti odgovorim...
Da, imam ga, ali mislim da ce ti biti sasvim opravdano ako ti odgovorim: Ne, nikako ga ne prodajem!

Iako projektovan za neka starija okruzenja (i hardverski i softverski), po meni je i dalje najbolje PLG prosirenje za Motif, S, CS, itd serije. Jeste da su mu editing meniji pomalo konfuzni i da uklapanje u ES softver nije idealno (ipak je nastao prilicno ranije), da stize sa ne bas sjajno iznivelisanim presetima, velocity krivama, bez preseta koji koriste EFF jedinicu (to sve moras sam) i poodosta slicnih od kojih treba izbaciti "duplikate", a zatim i pronaci "best of" od skoro 1000 koje imas u editoru... Ipak, zvuk mu je (slozices se) ipak unikatan (iako ne potpuno DX7 "like"), te, cini mi se, vredi uloziti dodatni napor u tweak-ovanje i programing.
Znam da ga je bas pomenuti Miljan (moj dobar kolega

) skoro nabavio i bas smo se i culi povodom toga. Sto se kupovine tice, na zalost ne bih tu bio preterani optimista, i sam znas da ih Yamaha vise ne proizvodi, a softverski gotovo i ne podrzava, ovo pogotovo odkako se pojavila "zatvorena" XS serija...
Sve se svodi na srecu da nabasas na njega u nekom shopu gde je ostao "zaboravljen" ili na nekoj rasprodaji... Doduse, video sam i primere da na ebay-u gde su likovi, cim je Yamaha prekinula proizvodnju, nudili PLG prosirenja po gotovo dvostruko vecim cenama od poslednjih regularnih, pa ko voli nek' izvoli... Ko ga ima, tesko ce ga prodavati, osim onih koji ne znaju sta imaju pa su se razocarali "na prvu loptu"

...
Ako iskrsne neka prilika - javicu, u svakom slucaju - "srecan lov"...