View Single Post
Old 03-03-2010, 05:51 AM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Novi SEM oberheim, youtube demo

imas ovdje usporedni demo. ne sjecam se na kojoj stranici po redu, ali naci ces..

http://www.vintagesynth.com/forum/vi...hp?f=1&t=48755

slazem se potpuno i meni zvuci najvise "vintage" od novih analog sinteva, ne brojeći modulare, gdje ima jos toplijih dizajna (kao recimo macbeth, neki motm ili oakley moduli).

bas sam tamo i komentirao, ako je sudit po tim usporednim testovima, nakon pa?ljiva slu?anja mislim ipak nije 100% identičan originalu. vrlo blizu generalno ali u nekom segmentima vrlo zamjetno drugaciji - malo tanji, malo manje "vodenast" odn. "?elatinast" rezonantni filter od originala. i drugo sto se primjeti odmah, ima "predobar" tuning. nije toliko organičan, pogotovo u basu. to je i logično jer nije koristio potpuno iste komponenete (CA3080) vec zamjenske, modernije/či?će LM ampove.

svejedno, za te pare koje trazi, apsolutno best buy danas za jednostavnu, ali dobru analogiju. pogotovo ova verzija sa patch pointom. koja se po meni puno vise isplati, jer poslije dodas svoj midi interface, a ovako imas doseg do svih parametara, i mozes ga lako koristiti i modularno (odmah imas filter fm, vco/pwm fm, i sl..), ili povezati s drugim modularom i bilo kakvim CV spravama sa 5V standardom. vrlo lako se ekspandira van svojih, tvornicki postavljenih mogucnosti. po soundu se DSI i npr. moog LP mogu sakrit pred tim Oberheimom. i novim i starim.

clusterchord is offline   Reply With Quote