View Single Post
Old 27-02-2010, 08:49 AM   #42
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Cene masteringa u regionu

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Pozdrav čoveče, svaka čast na i obave?tenjima i na izlaganju. Cenim to,zaista lepo.

Prvo ni?ta brate ru?no nisam napisao, samo sam izneo svoj lični stav da mislim (valjda imam pravo na to, zar ne) da je kako napisah, napolju (van ove regije, ex yu) jeftinije i manje "komplikovano".

Nemam lo?ih iskustava (odakle ti ta misao) sa na?im ljudima, jednostavno ono ?to u ovom threadu pi?e u meni proizvelo ovakve stavove, ako se malo vrati? i pročita? ?ta je sve ovde pisano, razumeće? me.

Sa druge strane, gledajući ovaj ceo thread videće? da si prvi koji uop?te ovde o cenama ne?to napisa,dalje ako malo protrči? sajtovima koji nude usluge ove vrste (na regionu) negde i podataka o cenama ni nema (javno napisanih).

Da napi?em i ?ta mislim da li neko treba da se potpi?e kako ka?e? ispod nečega ili ne i o dilemi koja se kod vas tu javlja (u nekim slučajevima). Mo?da ću ja sada pogre?iti ali o kakvom potpisivanju se stalno ovde govori. Odradite posao, potpis vam je faktura za isti ili pak nekome znači da na CD-u ili gde već napi?e da je masterovanje radjeno tu i tu ili radio čovek taj i taj. Mo?da nisam u pravu ali meni je va?no ko radi i kako a ne da li to pi?e
negde ili ne.Vi taj "potpis", ma ?ta to značilo, stvarno do?ivljavate kao reklamu a ne činjenično sanje stvari pa izgleda volite da se to pominje samo u lepom (mada je to veoma diskutabilna kategorija) kontekstu. Nisam u toj bran?i pa mi je razmi?ljanje takvo malo strano.Dakle, prihvatite posao,
uradite ga, naplatite ali bi ?eleli da se to nigde ne ka?e ako vam se materijal
ba? ne svidja, ne "potpisujete" ga jer bi to za vas bilo u tom slučaju priznanje (čega), dokaz.
Izgleda da ovde treba uvesti cenovnu kategoriju, jedna cena za posao a jo? dodatak ako se to negde ka?e, napi?e ili objavi.Po meni je ovo lo?e razmi?ljanje i najbla?e rečeno nefer.

Sve ostalo ?to ti napisa (Gregor Z) je OK, velikim slovima.

Pozdrav
i ja sam imao problem da skapira o cemu pricas..??!
desava se da "klijent" posalje katastrofu od snimka ili PESME i neko verovatno nece da kaze da je tu bio "umesan" od sramote !
Pravi majstori u takvim situacijama obicno vrate snimak i ne rade ga!
Dok sam aktivno radio remixe, ukoliko mislim da nemogu nista pametno da uradi i "izvucem" pesmu- ja je vratim i ne uradim (iako su pare uglavnom bile ok)..
Tako je milsim i sa masteringom...
DaBear is offline   Reply With Quote