Thread: Korg M3
View Single Post
Old 26-02-2010, 04:37 PM   #2
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Korg M3

.... Ne znam zasto povremeno jasno definisane teme moraju da odu u vid neprijatne rasprave...

U najkracem:

@slowstar, OFF, sRce, BaneB ( i svi koje sam zaboravio), hvala na lepim recima, prija kad su od kolega, no nije mi bio cilj da dobijam "telegrame podrske" i da pravimo tabore vec da se razjasne neke stvari. Za svaki svoj off topic se izvinjavam, ali mi je dosadilo legalizovanje ponasanja "glasniji i drcniji je uvek u pravu" ma sta on rekao...

@tuomas: Prijatelju, ne znamo se "bog zna kako i koliko"... Ako me secanje ne vara par puta smo se videli u prolazu na aerodromu i u SC, i ako me secanje ne vara jednom je i pala neka prica o SY99...

- Ako si pazljivo procitao moj (poduzi, izvinjavam se) post mogao si da primetis da sam se sa nekim tvojim tvrdnjama slozio, a sa nekim ne, kao sto je bio slucaj i sa Slobom, mada sam optuzen za nekakvo "uvlacenje u....". Ono sto smeta je tvoj nacin komunikacije, drcnost koja je blizu bezobrazluka (citiram, mozda ne doslovno: "koje budalastine", "lupetas", "gde ti uopste sviras") i tvoja stalna potreba da nam nametnes teme koje nisu na dnevnom redu, a u kojima se ti postavljas kao "tata" (ili "tatko")... Niko ti ne brani da otvoris posebne thread-ove o Hammondu, folk-metal produkciji i cemu god drugom sto smatras da je bitno ili nekog interesuje, gde ces nam servirati svo svoje znanje i iskustvo... Evo, mozda se javim na Hammond thread sa zanimljivim semama i nacrtima za modifikacije Leslie pojacala...

- Sto se tice "tezga" sviraca i "tezgi" kao pojma, pa, ok, mozda muzicka scena i industrija u Srbiji i okruzenju i nisu u tako losem stanju ako su koncerti u koncertnim halama i prostorima za vise hiljada ljudi i snimanja TV emisija - tezge. Onda svim kolegama, ukljucujuci u tebe zelim takve tezge... Idok sam svirao u cover bendovima svirao sam u prostorima sa binom gde se placao ulaz da se gkeda bend i nisam odsvirao ni "pola narodnjaka" ni prisao splavu, osim da popijem kafu... A sto se tice pesama koje se odsviraju i "odmah zaborave", hmm, pa postoje dva veoma korisna vida "pomoci" koja koriste, valjda, svi ozbiljni muzicari, a to su: notno (makar sturo) zapisivanje programa/deonica koje se sviraju i pojedinacni programing i backup preseta i setup-ova koji se koriste, te zato ne brini...

- Mozda sam ja godinama u zabludi, ili ja na snazi neka nova metodologija za klasifikaciju sta je workstation, ali nisam znao da su: S90ES, JD800/990, D50/550, Wavestation, Norl Lead 2x i 3, Virus TI, Blofeld, RD700SX (doskora), MS200 - workstation-i. Hvala sto si mi otvorio oci. A sto se Hammond-a tice, nikad kao Sloba, Misa i jos neke kolege sa foruma nisam ima pravi, ali sam dugo vremena "rabio" klon Korg CX3 (stari, ne reizdanje) i ne treba mi nikakvo poducavanje o "jeziku Hammondasha"...

- Sto se "svedske produkcije" tice, hvala ne preporuci - poslusacu kad ugrabim vremena, ali, iskreno, taj tip produkcije me ne zanima preterano...

- Sto se pratecih tice, malo pricas (a to ti postaje obicaj) napamet. U nekoliko bendova sam ne samo pevao, veci slagao ceo viseglasni slog za pratece, posto su lead pevaci uglavnom "operisani" od toga... Vidim da su ti stajanje i agresivnost osnovni preduslov zascensko/muzicki dozivljaj, i ok ,ja nemam problem sa tim, u mnogim bendovima sam bio i u tom izdanju i ne vidim u tome neki ogroman znacaj. Jednostavno, u nekim bendovima je to scenski zahtev i apsolutno nema nikakve veze sa sviranjem. Svakako da je lakse i prirodnije (pogotovo ako se svira klavir) da se svira u sedecem polozaju i zbog polozaja ruku i zbog noznih (sustain, expression, switch...) kontrola. To sto sede nista nije smetalo da budu veliki u tome sto rade (osim dvojice vec pomenutih) nekima kao sto su: Chick Corea, herbie Hancock, Tony Banks, Richard Wright, Adam Holtzman, Pat Leonard, Guy Fletcher, Alan Clark, Wally Badarou... Sta je toliko neprofesionalno i nedopustivo u sedenju? Nije mi jasno, kao sto mi nije jasno da su stajanje i agresivnost presudni za live sviraca? Ako me vid ne vara na "Simply The Best" snimku i ti sedis (neprofesionalno, tuzno, mrtvo), a sto se harmonija tice, poslusaj original i naci ces netacna mesta... cak sve to nije i strasno kad cover band svira vise dana u nedelji vise stotina najrazlicitijih pesama, ali ako nesto kao totalni off topic postavis kao "reprezentativno", onda ocekuj kritiku...

- Mislim da ni forumi ovog tipa nisu mesta da se ljudi pljuju, lako karakterisu, potcenjuju i verbalno maltretiraju, cak ni kada je otvoren thread o nekome kao muzicaru, producentu, sta god. Valjda mora postojati neki nivo komunikacije i pristojan i prihvatljiv jezik za kritiku ilio suceljavanje misljenja... Iz mojih usta se nisu (niti ce) culi tako olako i socnim jezikom dati sudovi o kolegama, asvoje licno misljenje o nekima cu zadrzati za sebe ili poneki p.m. sa drugarima. Opremu jos i mozemo da "pljujemo" ili dizemo u nebo, poneki fetish se oprosti, jer je to naprosto ljudski i cak simpaticno. Bezobrazluk medju kolegama nikad nije bio pozeljan...