View Single Post
Old 26-02-2010, 02:46 PM   #20
alek019
Senior Member

Default Re: Cene masteringa u regionu

Pozdrav čoveče, svaka čast na i obaveštenjima i na izlaganju. Cenim to,zaista lepo.

Prvo ništa brate ružno nisam napisao, samo sam izneo svoj lični stav da mislim (valjda imam pravo na to, zar ne) da je kako napisah, napolju (van ove regije, ex yu) jeftinije i manje "komplikovano".

Nemam loših iskustava (odakle ti ta misao) sa našim ljudima, jednostavno ono što u ovom threadu piše u meni proizvelo ovakve stavove, ako se malo vratiš i pročitaš šta je sve ovde pisano, razumećeš me.

Sa druge strane, gledajući ovaj ceo thread videćeš da si prvi koji uopšte ovde o cenama nešto napisa,dalje ako malo protrčiš sajtovima koji nude usluge ove vrste (na regionu) negde i podataka o cenama ni nema (javno napisanih).

Da napišem i šta mislim da li neko treba da se potpiše kako kažeš ispod nečega ili ne i o dilemi koja se kod vas tu javlja (u nekim slučajevima). Možda ću ja sada pogrešiti ali o kakvom potpisivanju se stalno ovde govori. Odradite posao, potpis vam je faktura za isti ili pak nekome znači da na CD-u ili gde već napiše da je masterovanje radjeno tu i tu ili radio čovek taj i taj. Možda nisam u pravu ali meni je važno ko radi i kako a ne da li to piše
negde ili ne.Vi taj "potpis", ma šta to značilo, stvarno doživljavate kao reklamu a ne činjenično sanje stvari pa izgleda volite da se to pominje samo u lepom (mada je to veoma diskutabilna kategorija) kontekstu. Nisam u toj branši pa mi je razmišljanje takvo malo strano.Dakle, prihvatite posao,
uradite ga, naplatite ali bi želeli da se to nigde ne kaže ako vam se materijal
baš ne svidja, ne "potpisujete" ga jer bi to za vas bilo u tom slučaju priznanje (čega), dokaz.
Izgleda da ovde treba uvesti cenovnu kategoriju, jedna cena za posao a još dodatak ako se to negde kaže, napiše ili objavi.Po meni je ovo loše razmišljanje i najblaže rečeno nefer.

Sve ostalo što ti napisa (Gregor Z) je OK, velikim slovima.

Pozdrav

Last edited by alek019; 26-02-2010 at 03:01 PM.
alek019 is offline   Reply With Quote