Quote:
Originally Posted by alek019
Interesantna problematika i dešavanje za rumske forumaše. Sa jeden strane muzičari (najšire moguće gledano) će da se pobiju oko zaštite svojih autorskih dela ali to što ona dobrim delom nastadoše neautorizovanim software-om nije za razmatranje. Ovu temicu započeh iz jednog jedinog razloga ako se tvrdo nastavi sa borbom protiv softwrare piraterije može se očekivati da se drastično smanji kreativna delatnost (muzička) u najskorije vreme. Nevolja će biti što to samo po sebi neće doneti kvalitet jer će se muzikom baviti samo oni koji imaju parica da plate sve potrebno za stvaranje. Na ovu krizu je to zavidna cifra, ali mislim da je bez obzira na negativnosti ipak potrebno to uraditi. Dakle, što se mene tiče, ja sam za to da se autorska delatnost poštuje po svaku cenu, temeljno i do kraja.Biće bolno ali neki red mora da postoji. Ne mislim da sam manje "kriv" od ostalih što na mojim mašinama ima više od 80% legalnog software-a. Ovo priznajem jer kako se kaže "devojka je il trudna, il nije, malo trudna, neće da može".
|
pa to je bas dobro....ko je ozbiljan, on ce da kupi software i instrumente i sta mu vec treba.
Sada svaki mrmot i trol okaci krakovani softwer na neki PC i "pravi muziku" !!!??
Treba da se vrate ona vremena gde su svirali i komponovali ljudi koji su to hteli da rade i da u to uloze i vreme i novac i sve sto treba...
ne brinem se uopste ako postane tesko da se nadje "domaci" software!
A drugo, sa ovim verzijama sad, moze da se radi jos 3-4 godine...sta tu ima sad da se skida stalno nesto novo - kad to nemoze da pomogne ako je neko glup i ne zna!??
Prosecni mrmot producent sad ima na raspolaganju 1000 puta vise tehnologije i mogucnosti nego sto je bilo dostupno pre samo 10 ili 12 godina!!
A muzika koja se pravi to uopste ne pokazuje (mislm toliki napredak)/