Re: Gde je software (idu bolja il te?ka vremena)
Interesantna problematika i de?avanje za rumske foruma?e. Sa jeden strane muzičari (naj?ire moguće gledano) će da se pobiju oko za?tite svojih autorskih dela ali to ?to ona dobrim delom nastado?e neautorizovanim software-om nije za razmatranje. Ovu temicu započeh iz jednog jedinog razloga ako se tvrdo nastavi sa borbom protiv softwrare piraterije mo?e se očekivati da se drastično smanji kreativna delatnost (muzička) u najskorije vreme. Nevolja će biti ?to to samo po sebi neće doneti kvalitet jer će se muzikom baviti samo oni koji imaju parica da plate sve potrebno za stvaranje. Na ovu krizu je to zavidna cifra, ali mislim da je bez obzira na negativnosti ipak potrebno to uraditi. Dakle, ?to se mene tiče, ja sam za to da se autorska delatnost po?tuje po svaku cenu, temeljno i do kraja.Biće bolno ali neki red mora da postoji. Ne mislim da sam manje "kriv" od ostalih ?to na mojim ma?inama ima vi?e od 80% legalnog software-a. Ovo priznajem jer kako se ka?e "devojka je il trudna, il nije, malo trudna, neće da mo?e".
|