View Single Post
Old 23-02-2010, 05:31 PM   #38
kejkz
banned

Default Re: ruFAQ - novi clanci

Dodao bih samo da je ovde osnovni problem sa time KAKO se objašnjavaju ovi pojmovi. Nije svako talentovan da piše tekstove edukativne prirode (a to znam iz svoje školske prakse, a verujem i svi vi). Ovde je još poseban problem potencijalna populacija koja je prilicno široka, tako da se moraju zadovoljiti različiti kriterijumi. Mora pre svega postojati deo u tekstu koji na jednostavan način objašnjava složen pojam (što većina njih jeste), a mislim da baš toga fali u ovim tekstovima. Tek onda valja ići na dublje objašnjavanje i strućnost, koju, ruku na srce, ima retko ko od nas, ja prvi. Iako znam da objasnim dosta pojmova, ja to ne mogu uraditi sa stručne strane, zato što sam svoje znanje sticao zdravorazumski, a ne akademski, te ih tako i mogu objasniti.
Sumnjam da je iko mislio išta loše kada je postovao u ovom tredu, nego baš mislim suprotno, da je to pokazatelj kvaliteta sagovornika i odnosa. Kada ti neko želi loše, taj neće ni da uloži vreme da pročita ili da se objašnjava sa tobom, nego će ostaviti stvar i baš će ga biti briga. Za sve ovo što je izrečeno u tredu je bio potreban trud, tako da ova, kao svaka druga rasprava na temu sadržaja tekstova, i to posebno ovako javno, nikako ne može biti loša. Kada bismo svi jednu druge tapšali po ramenu i mislili da znamo sve, nikada ništa novo ne bi naučili, i zato bi propustili mnogo toga dobrog, što je šteta.
Zato je potrebno samo malo truda da se sve izvede još kvalitetnije!
pozdrav sumanutu i "kritičarima"

Last edited by kejkz; 23-02-2010 at 05:49 PM.
kejkz is offline   Reply With Quote