Pro Member
|
Re: ruFAQ - novi clanci
Da je nezahvalan jeste ...
Sto se tice semanticke prirode, nisam hteo reci da je opravdano koristiti izraze koji ti padnu na pamet, nego da ako upotrebim neki izraz koji nije najprecizniji, ne radim to zato sto ne razumem sam proces, te se moze vrlo jednostavno i sazeto ukazati na problem i bice ispravljen, nema potrebe za nasirokim i nadugackim objasnjenjima.
Imam ja i digitalizaciju sa vetsa, ali proslo je dosta od tada i nisam se podsecao nesto preterano, a ne mislim zaista da su te dve greske u nazivima toliko sustinski problematicne za shvatanje celokupnog procesa na nivou jednog pocetnika, iako greske naravno psotoje. i treba ih ispraviti.
Jos jedna stvar, ne mogu a da ne osetim u svim primedbama koje su pristigle dozu animoziteta i nipodastavanja. Mozda i zbog mog samog shvatanja svega ovoga, jer ni ja ne volim ljude koji pisu ili rade nesto za sta se ja smatram pozvanijim da to radim od njih.
Imajuci to u vidu, ja ne pisem te tutorijale zato sto sam najkompetentniji to da radim, i veruj mi mnogo je lakse procitati tekst i naci zamerku na 3% sadrzaja, nego ostalih 97% napisati kako treba, elem, ja nisam tu kao najkompetentniji, nego kao jedini koji ima koliko toliko volje, i koliko toliko znanja da moze to da uradi bez nekih kardinalnih gresaka.
Profesori se bave nekom materijom i po nekoliko desetina godina pre nego sto su u stanju da je iznesu pred druge ljude bez greske, tako da su meni ovakve greske potpuno ocekivane.
Ostatak je delom i na vama, jer ovi faq clanci se, kao sto je i diviner sam par puta rekao pisu za dzeparac, te razumite da ni ja nemam toliko volje, niti znanja, da objasnjavam to na nekom akademskom nivou.
Tu dolazite svi vi ostali, koji kada je clanak u grubo gotov, procitate i kazete, ej stavi to tu, ovo je bolje ovako, to zameni ovim ... nema potrebe za objasnjavanjem stvari koje su svima jasne, jer ja zaista u tome osecam animozitet koji opet znam odakle dolazi jer ga i ja posedujem i potpuno mi je legitiman, ali razumite i vi da ja nisam neki samoproklamovani strucnjak za audio i video tehnologiju, vec samo pokusavam da odradim to u bar nekoj meri ok, posto ostali nece ni toliko, ili zbog volje, ili zbog znanja ...
|