Nisam se ni ja sretao sa adat snimačima, al ajde da pokušamo.
Dakle sve što ti kažem uzmi sa rezervom i proveri još negde.
Quote:
E sad kako da totalno izključim SVHS traku
|
Quote:
Dali je moguće da koristim ADAT samo kao AD konverter, bez da snimam na SVHS traku?
|
Ne znam da li je moguće, ali nije neophodno da zaobiđeš samu traku (bar što se tiče kvaliteta signala), jer kada signal prodje konvertor, od tada je digitalan i gubici u signalu više ne postoje, tako da traka ne može da unese nikakva izobličenja ili gubitke u kvalitetu.
Quote:
... i konverter od DMX6fire sa signal path-a ali da možem snimiti na HDD a da koristim konverter od ADAT mašine?
|
Signal snimljen na adat možeš prebaciti na računar adat vezom i zaobići konvertore, ali to si već i sam zaključio
Quote:
Ova adat PCI karta pored optičkog in/out ima još dva konektora (iste ima i ADAT mašina) pa me zanima jel treba i ta dva kabla da povežem (mada sumnjam da su za BRC kontroler kojeg nemam).
|
Ta dva konektora služe sa sinhronizaciju između adat uređaja i računara kada prebacuješ fajlove i mislim da će biti neophodni za (pravilno) funkcionisanje ... valjda jedan takav kabl.
Da sam ja na tvome mestu prikačio bih out sa rekordera na in na kartici, prikačio ovaj kabl za sinhronizaciju, pritisnuo play na adatu i gledao šta se dešava ... ako dobiješ nekakav signal na ulazu, onda mora da možeš da ga sačuvaš na računar.