Quote:
Originally Posted by balthazaar
gugl,
Daješ sudove o midi programingu i o tome kako to ne zadovoljava tvoje kriterijume
|
Ja sam programirao muziku, verovatno pre nego sto si se ti rodio.
I napisao sam, da posle dosta vremena programiranja cujem da ista pesme bolje zvuci kada se svira i snimi nego upisana. To nije neko epohalno otkrice. Ne vidim potrebu da se oko toga dize velika galama. To sam/smo znali i pre, jedino sto je drugacije i kada se i sam uveris.
2. sto sam se uverio najbolji gitarista koji svira po svome, kako mu padne na pamet, svuci slabije od mnogo losijeg koji svira nesto sto je komponovano. A kada svira ono sto je drugi komponovao, onda nije na "svom terenu", moze se desiti da mu stil pisanja ne odgovara i sl. Obrni, okreni, najbolje je uraditi sve sam, jedino sto je jako sporo.
Ja uopste ne volim da sviram, cak nisam imao ni stavljene zice na gitari, ne znam koliko dugo, mozda preko pet godina ili vise. Ali ne vredi, treba odsvirati, sam ili neko drugi... Ima i par stvari koje mogu da prodju kao odsviran midi, ali ni jedna kao upisan midi, iz mog iskustva...
Quote:
Originally Posted by balthazaar
Sa druge strane - treba da se zapitaš o tome da li sviraš dovoljno dobro da bi bio toliki pobornik sviranja i toliko se "busao u prsa" ponavljajući sviranje, sviranje, sviranje...
|
To znam- ne sviram dovoljno dobro, godinama nisam svirao a pogotovo vezbao i uopste mi ne odgovara da sviram- jer mnogo brze smislim sta/kako/gde, nego sto to odsviram i snimim. I kada sam pozajmio gitaru od drugara da probam nesto uraditi, naispadao sam se kao konj i nisam mogao tona da ubodem. Ali cu ipak uzeti i gitaru i bas i skoro sve odsvirati i usnimiti. Posle cu videti da li da isto snimi neki pravi muzicar u pravom studiju ili mi odgovara i to sto sam sam uradio...
Quote:
Originally Posted by DaBear
Techno ide : tup, c, tup, c,..a NE tup, tup, c, c,... samo da znas !!!
|
Eto, izmislio sam novi pravac u tehnu. Doprineo sam necemu. Tako sam ponosan.