Quote:
Originally Posted by SumAnuT
Ako se meni svidja nesto, od nekog poluostvarenog kompozitora koji ne zna da svira, jer ja to sad ne bi trebao da slusam?
|
To je tvoj izbor, slusaj, ako ti se svidja. Nemam nista protiv, svejedno mi je.
Quote:
Cak i da je to napisao nagluvi, copavi, drogarani klinac na ekserima, ako se to meni svidja, ako budi neku emociju u meni, sta ja treba da radim? Da se prekorim i kazem u sebi - ne smes to slusati!
|
to nije napisano. A sta je, ne znam. Ali svejedno, slusaj, dozivi emociju.
Quote:
Sta je sledece, da proglasimo to za djavolja posla i da spalimo sve te ljude? 
|
Ne. Samo nema potrebe umisljati da dj i tehno svira, ili komponuje muziku. To je kao simulacija vagine, nije lose, budi emociju.
Quote:
Pre su se ljudi skupljali oko vatre, mlatili u bubnjeve, drogirali se lizuci zabe i skakali i vristali ... danas je to malo modernije ali princip je isti ...
|
slazem se. Ali i ti ljudi su bar nesto svirali. Trebalo je udarati po tom drvetu, a to nije radio svako. Kada slusas kako dobuju neki domorodci, to je vrhunski osecaj za ritam. Al' toga nema u kada neko skine jedan komad plasitke, pa turi drugi.
Quote:
ne vidim da je i u jednom momentu ovaj proces zahtevao skolovanog muzicara ili kompozitora, jer da je tako muzika ne bi ni postojala dok se neko prvo ne bi odskolovao za to, a ne bi mogao da se odskoluje za to jer to ne psotoji, jer se niko za to nije odskolovao! 
|
Nije mogao da udara po bubnjevima ko je hteo, ili kako je hteo. A vracevi su milenijumima cuvali pismo ili muziku, kakvo god da to pismo ili muzika bili, ili koliko god da ih mi smatrali za primitivne. Cak su i tako primitivni, opet bili sviraci i muzicari, za razliku od onih koji ture jedan komad plastike, pa ga skinu, i stave drugi...
Tu nema nista. Ali mozemo zamisljati da se nesto bitno desava, jer cupkaju, i klate se, vrlo zaneseno i znacajno. Ali realno, to nije muzika, a sta je ne znam.
Najvise mi lici na pricu o carevom odelu.