View Single Post
Old 19-02-2010, 09:23 PM   #59
google
Banned

Default Re: kome uopste trebaju gitaristi !!

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Ako se meni svidja nesto, od nekog poluostvarenog kompozitora koji ne zna da svira, jer ja to sad ne bi trebao da slusam?
To je tvoj izbor, slusaj, ako ti se svidja. Nemam nista protiv, svejedno mi je.

Quote:
Cak i da je to napisao nagluvi, copavi, drogarani klinac na ekserima, ako se to meni svidja, ako budi neku emociju u meni, sta ja treba da radim? Da se prekorim i kazem u sebi - ne smes to slusati!
to nije napisano. A sta je, ne znam. Ali svejedno, slusaj, dozivi emociju.

Quote:
Sta je sledece, da proglasimo to za djavolja posla i da spalimo sve te ljude?
Ne. Samo nema potrebe umisljati da dj i tehno svira, ili komponuje muziku. To je kao simulacija vagine, nije lose, budi emociju.

Quote:
Pre su se ljudi skupljali oko vatre, mlatili u bubnjeve, drogirali se lizuci zabe i skakali i vristali ... danas je to malo modernije ali princip je isti ...
slazem se. Ali i ti ljudi su bar nesto svirali. Trebalo je udarati po tom drvetu, a to nije radio svako. Kada slusas kako dobuju neki domorodci, to je vrhunski osecaj za ritam. Al' toga nema u kada neko skine jedan komad plasitke, pa turi drugi.

Quote:
ne vidim da je i u jednom momentu ovaj proces zahtevao skolovanog muzicara ili kompozitora, jer da je tako muzika ne bi ni postojala dok se neko prvo ne bi odskolovao za to, a ne bi mogao da se odskoluje za to jer to ne psotoji, jer se niko za to nije odskolovao!
Nije mogao da udara po bubnjevima ko je hteo, ili kako je hteo. A vracevi su milenijumima cuvali pismo ili muziku, kakvo god da to pismo ili muzika bili, ili koliko god da ih mi smatrali za primitivne. Cak su i tako primitivni, opet bili sviraci i muzicari, za razliku od onih koji ture jedan komad plastike, pa ga skinu, i stave drugi...

Tu nema nista. Ali mozemo zamisljati da se nesto bitno desava, jer cupkaju, i klate se, vrlo zaneseno i znacajno. Ali realno, to nije muzika, a sta je ne znam.

Najvise mi lici na pricu o carevom odelu.
google is offline   Reply With Quote