Thread: Korg M3
View Single Post
Old 19-02-2010, 11:55 AM   #37
slowstar
Pro Member

Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Inace,uopste ne slusam Colu. sto se tice Dzo Cockera,za mene je veliki koncert-KONCERT! Mislim da ste na toj turneji trebali nositi klavr(posto ga 90% svirate sa Colom),a Dzo Cocker nije budala sto je doneo i klavir i hammond B3.E zbog takvog shvatanja,nijedan "srpski' koncert nikada nije zvucao dobro
Svojevremeno, znaci pre oko 20-ak godina, moj se setup sastojao od Hammonda C3 (jos bolji model od B3, svirao ga John Lord i keith Emerson) zatim Rhodes Suitcase 73 piano (modifikovan od firme "Dyno my piano" U.S.A.) zatim Hohner Clavinet D6, pa onda ARP 2600 i Odysey Sintovi, kasnije sam kupio i Oberheim FVS 4, bio sam 4-ti NA SVETU koji ga je nabavio, to je posebna prica, isti sam svirao na ploci "Bitanga i Princeza" - Bijelo dugme. Imao sam i tadasnji verovatno jedini komercijalno dostupan Keyboard mixer "Acoustic" nekada najcuvenija firma, sada vise ne postoji, i sve to je islo kroz 2 Cerwin-Vega zvucnika sa 15inch + horna. Zasto to pricam? prosto zato, sto je sve to tezilo preko pola tone, a trebalo je nositi, montirati, povezivati i tako dalje. Tada, a jos vise danas Apsolutno NE POSTOJE finansijsko - organizacioni uslovi da se nosi gomila instrumenata sirom planete, jer kako je poznato, Cola peva SVUDA, izuzev mozda severnog i juznog pola, i krajnjeg juga Juzne amerike, tako da je to logisticki, a i finansijski prakticno nemoguce, bar kako mi menadzeri kazu. Sam sam vukao Roland XP80, pa zatim Roland Fantom X7, i onaj uzasan "Spider" stalak, koji je uzasno tezak, preko vise od pola planete, po aerodromima, autobusima i kombijima, i veruj mi, smucilo mi se, jer za desetak godina nisam uspeo da nagovorim Coline menadzere da se povedu jedan ili dvojica "Road Managera" da nose te instrumente, jer na sta lici da JA LICNO, u "zrelim" godinama vucem klavijature, i bakcem se sa carinicima i granicarima, i bezbednosnim sluzbama po aerodromima?
Druga, veoma bitna stvar je da sa kvalitetom ozvucavanja Colinih koncerata, umesnoscu tih "Ton majstora" kako FOH, tako i monitor, apsolutno nema veze da li sviram Steinway ili Roland, Hammond B3 ili njegovu "simulaciju" na najjeftinijoj klavijaturi. Da ne bih bio usamljen u svojim tvrdnjama pitaj Zileta (Sinclavier na forumu) za potvrdu ovih mojih reci. Znaci, da nosim par stotina kila samo da bi se "slikali" na bini, a od zvuka se cuje nesto sto lici na Casio deciju igracku, ZAISTA NEMA SMISLA.
Eto toliko, (opet sam preterao sa duzinom) pozdravljam!

Last edited by slowstar; 19-02-2010 at 11:58 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote