Thread: Korg M3
View Single Post
Old 18-02-2010, 10:59 PM   #9
slowstar
Pro Member

Default Re: Korg M3

Zahvaljujem na kritikama, a i na pohvalama, mada nisam siguran da sam zasluzio ni prvo a ni drugo. Priznajem da umem da sviram, prilicno solidno, imam i neka znanja iz harmonije, kontrapunkta, orkestracije, i jos ponecega iz muzicke oblasti, a (sto se sviranja tice) svirao sam preko 10 godina u Big Bandu RTS, bio (kao svirac, a i kompozitor - aranzer) na nekolicini medjunarodnih festivala (jazz, eurivision, EBU competition itd itd itd)
Drugo - u bendu Zdravka Colica postoji jos jedan klavijaturista - Zile Filipovic, ODLICAN muzicar, koji je svirao sve osnove, sve "sint' farbe, sve "padove" i tako dalje, a ja sam svirao skoro 90% KLAVIR, i nesto malo "marcato" gudaca, i to obe boje sa tzv "SRX" prosirenja, tako da UOPSTE NIJE POSTOJALA POTREBA da "vucem" bilo koju drugu klavijaturu, koju inace posedujem (trenutno 4 klavijature i 12 - slovima DVANAEST modula, sintova, semplera, ritam boxova, i slicno)
TRECE: i pored toga sto prilicno dobro sviram te klavijature (u zemlji slepaca, coravi je kralj - sto kaze Shakespeare valjda) moja osnovna profesija je Aranzer i kompozitor, a ne klavijaturista, pogotovo ne KAFANSKI klavijaturista, izvinjavam se onima koji to znaju, i ponovo im hvala sto me "brane"
CETVRTO: ja sam ZAISTA u penziji, od 01.01.2009. sa 40 godina staza, od cega 15-ak kao istaknuti umetnik (drugi su me proglasili, ja nisam, i ne mislim tako) tako da "Mladima" ne smetam, naprotiv, trudim se sto vise da ih naucim, i da im pomognem.
PETO: XP-80, inace odlican instrument, s klavirom i gudacima bolji od bilo kog KORGa i dan danas, sam prodao za smesne pare jos pre 5 godina, a sada uglavnom sviram na mom voljenom ROLAND FANTOM G7, a pre njega sam imao i X7, a G7 pristrasno ili ne smatram NAJBOLJOM ROMPLER klavijaturom na trzistu.
SESTO: ponavljam, na Colinim koncertima sam svirao uglavnom sola na klaviru, i nesto malo gudaca (Zika je obavljao najveci deo posla) a ne znam po cemu je Colin koncert znacajan i ozbiljan, bar u muzickom smislu - da se razumemo, Cola mi je prijatelj, i smatram ga jako dobrim covekom a i pevacem, ali njegov repertoar je takav da moze da se svira levom rukom, i to sa 3 prsta, da ne preterujem, ali ne vidim zasto je to ozbiljnija svirka nego neki JAZZ festival, ili sviranje u nekom FUNK-SOUL bendu...
Izvinjavam se na duzini, ali posto sam "prozvan" kao tezgaros, morao sam makar malo da se operem, a i ponovo hvala ljudima koji su me iskreno branili!
Pozdravljam, i zelim SVIMA SVE najbolje!