Quote:
Originally Posted by Elf
Imam neke mogucnosti da to radim(iskljuchivo akustichno,ozbiljnija muzika  ),josh su u povoju,ali ukoliko krenem u to,chisto mi treba mishljenje,da li je bolja varijanta da uzmem neki snimach tipa Edirol,Fostex,bla,bla...u kategoriji do 1000 eura,4 kanala,ili da kombinujem lap top i neki preamp u FF400 koji vec imam.Preamp mi je jedina opcija neki 8 channel jer mi je 2 malo a 4 slabo da postoji...
Iskreno,ova druga varijanta mi je malo klimava,jer je kabastije i hmm...komp...zabag u sred koncerta...
A sa Edirolom sam npr radio i pokazao se stabilnim(a stho i ne bi).
Uzdravlje!
|
- Dokupi preamp za ff400 (tipa behringer ada8000)
- Slobodno uzmi laptop i originalni software i neces sigurno imati vecih problema!!! Ja evo vec 3 godine radim sa racunarom live bez problema.
(
nece da zabaguje jer podrazumeva se da na laptopu
ne drzis krekovane igrice i flat net sa virus-bundle 2010 2nd edition...

) Dakle to je sprava za rad!
-Sve sto si naveo je sekundarna stvar u odnosu na budzet koji treba izdvojiti za dobar mikrofonski park, jer sve ovo sa mikrofonima od 100e je kurcic...
Dakle zaboravi edirole,taskame,to je mnooogo skuplja varijanta (na kraju),a nikakve prednosti (osim nekih komformistickih) ne nudi. Cuvaj kintu za mikrofone. Par iole ozbiljnih upotrebljivih overheda,ambijentalaca tipa AKG c214 ili Rode NTK je 700-800 ojra. Moze i dva komada NT-1a za 300e,ali onda nek ti VladaNS radi produkciju...

(moram malo)
Mnogo ljudi se pali na preampe i outborde i slicno a prenebegava se cinjenica da zvuk pocinje u mikrofonu i izboru istog i da je tamo teziste dobrog zvuka. Zasto da se bavis krpljenjem losih snimaka...?
Polako i pametno!
Poz'