Quote:
Originally Posted by slowstar
Ne bih znao da ti odgovorim, posto ne znam, to jest nisam slusao Mackie MR-8
mogu samo da kazem da nisam nesto odusevljen sa HS80M, iako sam ih slusao samo 15-ak minuta, i to ne u studijskim uslovima.
Ponavljam, najprijatnije iznenadjenje su mi "budget" monitori ESI NEAR 8, a najneprijatnije iznenadjenje su bili veoma, veoma skupi ali i veoma losi monitori PMC, i to SVI koje sam slusao, izuzev jednog malog nearfielda, mislim da je neki AML, mada nisam siguran.
Bas koji izlazi iz njih, narocito onih vecih, je CISTA PREVARA, a i odvratno je spor i lenj.
Bas me cudi kako su ti zvucnici zasluzili onoliku "famu" koja se oko njih digla...
|
Cika slobo ne bi se bas slozio da su pmc prevara. To vjerovatno nije zvuk koji vi ganjate shodno vasim potrebama, i to je ok! Predpostavljam vise zivog, manje synth bass-a. Nije da imam nekog iskustva u bilo kakvom duzem radu s PMC pa se ogradjujem, ali sam ih slusao vise puta i to par modela. Mislim 2 mozda 3, nemam pojma za oznake sem da ih vidim i prepoznam. Kao sto ni dosta jeftiniji mackie (znam da ih ne volite) nisu top-notch oprema, ali ni prevara. (s njima imam iskustva), mislim na HR seriju, ovi ostali su trt-mrt sto bi narod rekao). A bogami i odredjeni event-i (i s njima)... To je jednostavno takav neki pristup izrade (meksi zvuk koji mene licno ne umara)... Svi imaju 'lazy' donju lagu koja vjerovatno nije pure reality, ali u paru sa odredjenim 'utegnutim' parom, kao sto su lupam p11 ili ns-10 znaju da budu useful. Malo jedne, malo switch na druge i whola eto translatornosti.
Pozdrav
EDIT: Evo sad gledam na sajtu pmc-a, ipak sam cuo 2 modela. Prvi je bio TB2S+ (njega sam slusao par desetina puta) i on je bass nastrojen sto jes-jes, pasivan je, velik zvuk, ne znam koji amp ga je gurao (ja bi mu rado posvetio vremena u radu).. A drugi je aktivni AML1 izgleda, ova dvojka lici na njega a nema na sajtu bas tog. Taj sam slusao sad oko nove u amsterdamu nekih pola sata i imam dojam da je UBICA!
EDIT 2: Da, AML1 je u pitanju (izgooglah)... Ali GAZE sa cijenom.. Pffff, previse!