Re: Gibsoni,PRS,Fender... kineske replike
Da me ne shvatite pogrešno, gitarica imam (i više nego što mi objektivno treba za moju hobi svirku) ali evo samo malo razmišljanja. Ako "bacim" parice na neki od ovih kineskih Gibsona (LP, može da se probere neki koji baš lepo izgleda), na tu cenu verujem da će otići bar još 100 na transport i carine. Recimo da u najgoroj varijanti ni pragovi nisu OK, dakle menjaju se, ugradi se recimo ZW EMG set (tu je sve od potenciometara do magneta), pa neka i čivije idu nove i kobilica, to sve bi trebalo da je 500 (mislim na delove i ruke nekog od majstora) dakle stigne se do 750 (grubo računajući). Da li je neko ovakvu gimnastiku probao da uradi jer razlika do 3000 (da ne računamo skuplje modele) koliko bi trebalo da košta ova original sprava ipak (nije-jeste) zanemarljiva. Da izuzmemo oglase i tambur koje se tamo nude u ovom cenovnom rangu. Mislite li da bi neka od novih (koja god da je) tambura koja košta 750 mogla ovome da pridje? Tema za debelo razmišljanje (bar što se mene tiče). Moram još malo da razmislim pa možda ovo i napravim.
|