View Single Post
Old 10-02-2010, 11:53 PM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Hip-Hop muzika // karakteristike produkcije

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
OK, Heatman hvala na komentu. Sto se tice zanra jedno vrijeme su nas drmale soci rime tako da je iz tog perioda ostalo vise stvari koje sam i ja sam nekako "prerastao" ali nema vracanja . Novije pjesmice su nesto drugacije ali o tom potom,vidjecemo sta ce ispasti, a i dosta ovih starijih stvarcica nikako ne stizem zavrsiti ni priblizno kako bih htio.
Kao sto si i sam cuo, mix najvise skripi i tu sam najtanji `bem li ga, nekako sam mixu najmanje posvecivao paznju uzimajuci u obzir da bi fino bilo akusticki istretirati prostoriju u kojoj radim ali sta je tu je.. Na kraju krajeva nekako bi idealno bilo taj dio posla prepustiti nekome ko zbilja zna pos`o, bar sam ja na taj dio uvijek gledao tako! U ovoj nekoj demo-hobi opciji sto mozes uraditi sam - uradi i to je to.
Najvise problema mi prave vokali koji su nekako najzahtjevniji a moj NT1-A ustekan drito u Profire i nije najbolja opcija za to. Koliko bi neki kompresor u mom slucaju odradio poso?

Nakon toga mi nekako najvise problema prave kik i bas linija. Tu se nekako najvise smorim u losoj prostoriji ...uf brate!
Baci neki TIP! Cesljao sam dosta tutorijala na ove teme ali ipak teorija je jedno a praksa nesto drugo, pogotovo ako je znanje tanko i u losim uslovima mislim da je to bas onako frka...

@exc083 evo moje preporuke za pocetak - RUMSKI. Ali dobro da ga protreses. MIslim da ces naci dosta toga kao odgovor na tvoj zahtjev! Dosta slicnih tema zanemarivsi muz. zanrove tako da... udri! poz

www.myspace.com/slikaiprilikamusika
ja sam ove stvari:

http://www.youtube.com/watch?v=j6Z6pH0ZekM

http://www.youtube.com/watch?v=f4mWHDlcqJ8

itd

radio pre 4 godine. u zgradi gde su podovi na drvenim gredama, iza jednog monitora (tapco s8 kojih sam se kasnije ratosiljao) je bio cigleni zid, a iza drugog staklo od bar 4 kvadrata povrshine. poshto je umesto cele jedne strane sobe.

nikakav akustichki tretman...

i opet je ok miks.. nishta ludachki, ne neshto chime bih mogao da se busam u prsa, osim time shto je sve snimano i radjeno u toj sobi na fush opremi i opet radi dovoljno dobro..

sve je do poznavanja materije.. a to i da krenem da ti objashnjavam (a ne znam odakle da pochnem), zgadilo bi ti se.

jedino da probash da postavish pitanje pa cemo probati da ti pomognemo..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote