View Single Post
Old 07-02-2010, 11:14 AM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: M Box 2 i ProTools 8?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
DaBear
Pa vidi... Na istoj masini HD pravi probleme cak i sa malim opterecenjem, da li je do verzije 8 kako sam cuo, ne znam, ali desava se na Mackintosh-u, Hackintosh-u, naravno i PC... Mozda mi ti mozes reci razlog ako ga poznajes, sumnjam da je u pitanju greska Digidesign-a, ipak sa mnogo paznje se radi sve sa njihove strane...
Na toj masini LE radi ugladjenije prilicno, veca iskoristivost procesora, mnogo vise native pluginova i instrumenata sa kojima jednostavno normalno radi, nije stvar u par procenata, vec u prilicno otezanom radu sa HD koji sa istim projektom cesto iskace i stuca, opet kazem, mozda ces mi pojasniti ako si upoznat sa problemom...

Sto se tice odredjenih prednosti LE, pa ima samo par sitnica koje mogu biti neznatne ili ne, ali jedna od njih je nemogucnost na HD koristiti RTAS plugin real time pri usnimavanju, samo TDM, pa ako si na kraju resursa DSP, ili nemas plugin kao TDM, malo ume biti problem, a vezano za to takodje i cinjenica da gomila plugin-ova kao RTAS nema latenciju ni 1 sample, dok kao TDM pokazuje nekolicinu sample-ova, koji se naravno peglaju ADC-om, ali prilikom usnimavanja i koriscenja istog u real time, postaje potpuno neiskoristivo...

Sto se zvuka tice, ne bih ulazio u kilometarske rasprave, nesto postoji pri okretanju faze, a je li to nesto zaista nesto, ili ne nije vise ni bitno, ali da li je premostivo, ili ne, ostavicemo svakom da se utripuje i odluci, ja sam posle nekolicine testova prestao da umisljam...
Sto se tice ADC, pa ne znam koliko RTAS pluginova ima latenciju, mozda par bitnih i ne secam se kada sam pomerao rucno trake, naravno moze biti problem vlasnicima UAD i PoCo, ipak ne mislim da su neophodni za PT, vise su deo Steinberg konfiguracije...

Da me razumes kako treba, ne zagovaram da je LE bolji, samo kazem da je vremesni HD malo prevazidjen, bar po pitanju ovih stvari koje sam naveo, ne pricam napamet, radim i sa jednim i sa drugim vec duze vreme i to je moje realno zapazanje, uzimajuci u obzir snagu danasnjih kompjutera i godinu proizvodnje HD Accel karti, verovatno i sam ocekujes neke novine iz Digidesign-a po pitanju HD sistema...
Ipak, spustanje latencije na 32 sample-a na LE nikada nece biti isto kao ono "bez" latencije na HD, ali sto se mene tice stavljati TDM pluginove dok usnimavas moze biti interesantno, ali ne treba mi, zaista onaj Low Latency Monitoring na LE radi podjednako dobro sto se tice latencije, e sad ko je kako navikao da radi...

Rezime, nije moja misao, vec jednog lika sa nekog stranog foruma, ali sam se slozio... On kaze da je bolje imati LE i za ostatak para uzeti nesto pravog outborda (pravi znaci resavanje problema master sine i sabira), slazem se sa njim i to je generalno moje misljenje, bez neke jasne podele sta je bolje, jednostavno tako bih ja u ovom trenutku rasporedio svoj novac...
jbga...sve zavisi sta radis (miksas, snimas i kako...)
Ja licno ne snimam UOPSTE ..vrlo retko i u zadnje vreme samo vokale ili dijaloge (ali i to nevolim da radim), tako da ti tu nemogu pomoci..

Sto se tice gusenja i stucanja...ja nemam tih problema, cak ni sa starim Mix sistemon (KOJI radi na MacG4 49MHZ !!!) RTAS na njemu NE koristim mnogo, jer imam expansion shasiju sa core + 6 DSP kartica. dosta..
na njemu uglavnom miksam - jer imam 32 analogna izlaza zabodena u desk i imam SVE plugove koji su izasli za taj stari (5,1 verzija na OS9,1 !! sa SCSI 10.000 RPM diskovima) sve radi ko sat..
Na HD3, koji ide sa G5 (7,4 Verzija) sam imao par situacija gde se CPU zagusi zbog nekog zajebanog plug ina, (uglavnom neka zesca restauracija koja je na RTAS)..Inace na njemu teram QuickTime video (reel 23 minuta) i oko 150-180 traka sa automatizacijom i plugovima, bez problema...externalni FW diskovi.

jeste da je HD star, ali je strasno pouzdan, pogotvo za velike sessione. Prica se da ce izaci nesto novo, ali ne mnogo radikalno. Vec su poceli da obaraju cene za HD...kazu da ce HD1 da bude (mozda) native...mozda bude i "all in one" box (da ti netreba kompjuter..)...nece mnogo odstupiti od sadasnje varijante..
DaBear is offline   Reply With Quote