View Single Post
Old 05-02-2010, 03:46 PM   #65
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Lexicon PCM Native Reverb

Evo, igrao sam se malo sa Lexiconom...

Prvi utisci su pozitivni. Testirao sam na overhedima i vokalu,nekako vremenom tu najbolje cujem sta se desava sa reverbima i prostorom. Lexicon je u odnosu na ostale vst sprave veoma korektan. Ne mogu da kazem da se desilo ista spektakularno, da je "nikad pre", ali mislim da moze biti koristan i da ce vreme prosto pokazati o kakvom plug-u je rec.

Uopsteno govoreci, svi native reverbi koje sam probao zvuce "na suvo" manje-vise dobro, razlike su u 3-5%... Cak i sam UAD-ov Dream-verb nije nista specijalno,sta vise, sasvim prosecno, ali mislim da je kljucna razlika u svima njima to kako koji reverb "radi" u mix-u!

Namestim ja i wavesov Rverb da radi dobro i onda "od-soliram" kanal vokala,recimo, i plop,'de mi je reverb?! Stavis li ga jos vise,pocinje da mulja... Slicno je sa vecinom ostalih VST-ova...
DreamVerb iako prosecan i dalje vecim delom ostane u slici! Ne "pojede" ga matrica toliko i ne smuljavi se sa svim ostalim. Isto tako i Sonnox-ova vst izvedba reverba dosta dobro radi,mada mi tamo smetaju neke stvari vezane za podesavanje, sto i ovom Lex-u zameram, npr nemam reverb time u drum rooms-ima i tako, a nakrkali su u sredisnji deo neki spektrometar koji moj vec,da eto ja gledam sta on radi...Pa ajd...

Svi oni (native) i dalje imaju taj neki plastican PC smek i to je jebi ga,ne znam jos za toliko hvaljen UA EMT 250,ali jednom sednes za 224, 960 ili 6000-rku ili nesto i gotovo...
Moguce da i sama muzika koju ko vec radi utice na to, ne bih da omalovazim trenutno popularnu muziku (mada i bih...),ali mozda to tu i radi, ali kada se koriste mikrofoni za snimanje muzike ,meni sprava uvek zvuci lepse!
Poz'

Last edited by Bockie; 05-02-2010 at 04:10 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote