View Single Post
Old 04-02-2010, 10:03 PM   #15
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Provlacenje kroz traku

Everlast: da, to me i brine, da ne bi snimili pa provlacili kroz sto stvari, a nikako zadovoljni. prvo cemo jako dobro analizirati materijal, pokusati predvidjeti sve sto bi moglo dobro doci u svim pjesmama i tek onda poceti snimati.
postaviti vise mikrofona, vise vrsta, na razne pozicije pa imati u backup-u
sve zivo i ne zivo. sve ovo zvuci kao da se igramo i izmisljamo toplu vodu ali mislim da na kraju krajeva iz takvog necega moze zbilja izaci nesto "different" i specificno, inovativno.

Kejkz: to smo i imali na umu, zato smo i odlucili da je bolje da snimimo prvo na komp, a onda blendati iliti stavljati odredjeni postotak jedne ili druge snimke, provucene ili neprovucene kroz traku ili kroz nesto pedeseto.

google: znam. dobar riff, dobra melodija i tekst su na prvom mjestu, to ljude pali i njih boli briga da li je to provuceno kroz traku ili je snare bez reverba ili sa i koje pedale imamo svi mi. Zakacio sam se na produkciju i htio bih napraviti takav neki zvuk o kojem pricam, tome nikad kraja, samo diskusija i prica ali imam na pameti da bez dobre muzike ne ide i sa svom tehnologijom i znanjem svijeta.
Misljenja sam da je prije dvadesetak godina produkcija i glazba bila mastovitija nego danas, najvise mi je i takav ukus ali gledam i objektivno tako da se trudim u svim domenama biti u full pogonu i razmisljanju kako napraviti visokih standarda dobar produkt.

DaBear: izgleda da najbolje da probam sa magnetofonom, sirokom trakom. morat cu probati i to jer koliko mi se cini ima veliki raspon medju njima, mislim da ima i "predobrih" trakasa pa da opet nista od onog mog htjenja ka gazenju zvuka i iskrivljivanja prirodnosti sto mi je isto jedan od ciljeva.

Oprostite na ovakvim odgovorima bez "noramalnog quote-a", nisam vican sa racunalima.
I dalje stoji tema otvorena, ako jos netko ima stogod za reci, sam neka da, zahvalan sam vam.
Hvala vam svima!
tomo is offline   Reply With Quote